10.3 C
Valls
Diumenge, Abril 5, 2020

“Les noves fornades d’enòlegs ajudaran en la qualitat dels vins de la DO Tarragona”

Vicenç FerréTècnic superior en enologia i viticultura Copropietari i fundador del Celler Mas Vicenç

L’enòleg Vicenç Ferré ha estat designat pel ple del Consell Regulador de la DO Tarragona com a nou president de la DO Tarragona en substitució de Josep Lluís Grogués, que ho ha estat durant els darrers 12 anys. Ferré lidera una junta renovada avalada pel ple de Consell, que també ha renovat part dels seus integrants, i que ha estat qui l’ha escollit per unanimitat. Conversem amb el nou president de la DO Tarragona, amb seu a Valls.

La nova junta de la Denominació d’Origen (DO) Tarragona que ara presidiu ha estat acceptada per unanimitat. Contents per aquesta proclamació?
Estem molt contents, ja que hi han entrat molts viticultors, elaboradors i embotelladors nous, amb moltes sinergies i ganes de treballar conjuntament. Un equip format per 10 vocals i 10 suplents. En la primera junta ja s’ha treballat per enfocar el futur de la DO Tarragona.

Substitueix Josep Lluís Grogués, que ha estat a la DO Tarragona 12 anys en el càrrec de president. Considereu que s’ha fet feina?
S’ha fet una bona tasca de manteniment i suport al Consell Regulador.

Què aporta vostè i el seu equip a la nova etapa de la DO Tarragona?
En aquesta nova etapa es crearà una missió, visió i valors, per tal de seguir-los amb compromís per part de tots els cellers. A partir d’això es programarà un pla estratègic amb uns objectius i unes metes a seguir durant el transcurs d’aquests pròxims anys. Ja s’han creat tres comissions de treball: la comissió de I+D, investigació i desenvolupament d’enologia i viticultura, la comissió econòmica i institucional i la comissió de promoció, on es tractaran tres temes diferents: fires i esdeveniments, web i xarxes socials i enoturisme.

Heu anunciat que es farà un pla estratègic per definir el treball que es farà a la DO Tarragona. Ens ho podeu explicar una mica?
S’aprofitaran les oportunitats que ens brinda el nostre territori, tant en l’àmbit vitícola com enològic i turístic. Es crearan vincles institucionals per tal d’ajudar-nos mútuament a promocionar el territori, els vins i les vinyes de la DO Tarragona.
Aquest pla estratègic s’està creant i s’anirà consolidant aquests primers mesos; de moment encara s’ha de definir amb la valoració de la junta de cellers i viticultors.

Com veieu l’àmbit de la vitivinicultura?
És la millor eina que tenim en aquests moments. Una agricultura desenvolupada, un clima mediterrani idoni, uns viticultors que cada vegada estan més especialitzats i noves fornades d’enòlegs que de ben segur ajudaran a posicionar cada dia millor la qualitat dels vins de la DO Tarragona.

Acabem de celebrar la promoció Music Valls Va de Vins a Valls, que ja ha arribat a la setena edició. Ha estat un èxit de consolidació?
Un èxit, sí! Tant en participació de públic com en copes venudes.
Veiem que el públic jove cada vegada s’acosta més al vi de la DO Tarragona. Aquesta és una bona iniciativa per continuar apostant per aquest esdeveniment i millorar-lo de cara a les següents edicions.

Preveieu altres promocions a Valls i al territori?
Sí, se’n preveuen! Ja s’està començant a treballar en les pròximes novetats des de la comissió de promoció.

Subscriu-te a la nostra newsletter

perquè estiguis actualitzat amb les últimes notícies

Deixa una resposta

Introduïu el vostre comentari
Siusplau entra el teu nom aquí

Notícies relacionats

Últimes notícies

La Firagost de Valls manté les seves dates

De moment no hi ha previsió de suspendre o ajornar la Firagost. Foto: El Vallenc

Ajornada la Fira-Mercat del Vehicle Usat de Valls

Fira-Mercat del Vehicle Usat a Valls l'any passat. Foto: El Vallenc La VIII Fira-Mercat del Vehicle Usat i...

Neix una coalició internacional per respondre a la covid-19 en països amb recursos limitats

Es marquen com a objectiu accelerar la recerca sobre la covid-10 en aquelles àrees on el virus podria causar estralls en els ja de per si fràgils sistemes de salut i tenir un enorme impacte de salut en les poblacions vulnerables.

VÍDEO | L’altra cara dels serveis essencials: els quioscos

Els quioscos estan autoritzats a vendre diaris i revistes durant l'estat d'alarma, però el sector denuncia el descens que han patit les vendes

S’ajorna la reunió de la Taula de Coordinació de les Decennals

Imatge d'arxiu d'una reunió organitzativa de les Decennals La Taula de Coordinació de les Festes Decennals de la...