8.8 C
Valls
Dimarts, Febrer 25, 2020

“La màgia em va servir com a eina per integrar-me en la societat catalana”

Rubén Darío BarrenecheaMúsic, mag i seductor professional

Rubén Darío és un argentí que viu a Valls des del 2003 i es dedica professionalment al cant i a la màgia des del 2008. Ha participat en diversos programes de televisió fent màgia; el darrer ha estat ‘Got Talent’, i ara competirà en les properes semifinals d’aquest mediàtic i popular programa televisiu.

Explica’m, d’on et ve la teva afició a la música i a la màgia?
Des de sempre he tingut l’afició de cantar. De fet, quan era a l’Argentina cantava i vaig tocar durant un temps en un grup de música de rock i de pop que es deia Nueva Generación.
La màgia no la coneixia, la vaig conèixer quan vaig venir a viure aquí, cap allà a l’any 2001. Al principi, quan ja era a Catalunya, em va costar un mica adaptar-me i no entenia el català; és clar, mai l’havia escoltat, i per tant em costava comunicar-me. Els primers treballs que vaig tenir quan estava a Molins de Rei va ser el de cambrer, i una vegada un client del bar em va ensenyar un joc de màgia amb un tovalló i un escuradents. Per a mi era una cosa fantàstica. Vaig anar practicant i cada vegada m’agradava més. A mi, la màgia em va servir per comunicar-me, per integrar-me, va ser una eina per connectar amb la gent d’aquí. Puc dir sense equivocar-me que la màgia va ser la meva eina d’integració i adaptació a Catalunya.

I després com van continuar en el món artístic?
A partir d’aquí vaig conèixer persones dedicades al món de la màgia, com ara Miguel Ángel Guimerà, de Reus, que em va ajudar molt. També vaig conèixer altres artistes com Sebastien Dethise, de Vallmoll, que em va donar un cop de mà i hem fet una forta amistat. De mica en mica vaig ampliar els meus coneixements i afició al món artístic en general, i especialment al món de la màgia.
Quan vaig arribar a Valls vaig treballar en diversos llocs per guanyar-me la vida. L’any 2012 em van acomiadar d’una fàbrica vallenca i llavors vaig tenir un dilema: tirar-me a la piscina i dedicar-me professionalment a la màgia o buscar una altra feina, com havia tingut fins aleshores, i al final vaig decidir-me per la primera opció i no me’n penedeixo.

Quin és el teu primer treball professional com a mag?
A la comunió d’una nena de Valls. El pare em coneixia i li agradava el que em va veure fer i em va fer la proposta, vaig acceptar i aquest va ser el meu primer treball pagat com a mag. Això va ser al 2008. Al principi mesclava la màgia i altres feines fins que vaig apostar per ser mag.

Què recordes dels primers temps com a mag totalment professional?
El que vaig fer en primer lloc és anar als bars de Valls a oferir els meus serveis de màgia i vaig aconseguir fer actuacions en força d’ells i va anar molt bé. Llavors vaig anar a Salou, on tenia més oportunitats de fer actuacions, i així va ser. Era el 2012.
Dels primers anys també recordo que vaig participar en un programa de TV3 que es deia Cantamania, que es va fer en directe al passeig de l’Estació i vaig ser escollit entre altres persones com Bàrbara Flores, Edgar Martínez, Raúl Molina o Montserrat Mariné. Això em va servir perquè juntament amb alguns d’ells fessin dos musicals de la companyia La Torratxa, i vaig aprendre molt.

Per què et defineixes com un seductor professional?
Perquè quan canto o faig màgia connecto millor amb les dones, faig el xou per a elles i el xou de la seducció és una manera de connectar-hi, és un joc entre jo i la dona a qui canto, i les persones que ho veuen tenen la idea que les sedueixo. En realitat és un joc.

Per què el nom artístic de Darío Proximity?
Hi ha mags que es diuen Rubén i per diferenciar-me havia de buscar un altre nom. Vaig dubtar entre Rubén i Darío i al final vaig apostar per Darío. A més, havia de buscar un complement i com que en els meus espectacles el contacte i la proximitat amb la gent és essencial vaig apostar per Darío Proximity.

Com definiries la teva màgia?
Jo faig tot tipus de màgia, encara que a la televisió sempre faig màgia mentalista perquè és més vistosa i espectacular per a la gent.

Com et va sortir l’oportunitat d’anar a ‘Got Talent’?
Van ser ells que es van posar en contacte amb mi. Resulta que l’estiu del 2018 vaig participar en sis programes de Pura màgia de TVE, els vaig cridar l’atenció i es van posar en contacte amb mi.
L’actuació que vaig fer va anar molt bé, i encara que no estava gens segur que pogués passar, aconseguir-ho em va omplir de satisfacció. Les semifinals es faran en les properes setmanes.

Subscriu-te a la nostra newsletter

perquè estiguis actualitzat amb les últimes notícies

Deixa una resposta

Introduïu el vostre comentari
Siusplau entra el teu nom aquí

Notícies relacionats

Últimes notícies

La CGT de Catalunya convoca vaga general de 24 hores per al 8 de març

Els sindicats territorials de la CGT de Catalunya han decidit convocar vaga general de 24 hores en el ple...

L’alcaldessa de Valls anuncia que el Museu Casteller obrirà “sí o sí” aquest any 2020

“Sí o sí, el Museu Casteller de Catalunya obrirà les seves portes aquest 2020.” Així de contundent es va mostrarl’alcaldessa de Valls, Dolors Farré,...

L’IEV acull l’acte institucional dels 20 anys de l’Espai de l’Estudiant

El dijous dia 27 a partir de les 7 de la tarda se celebrarà al Pati de Sant Roc de l’IEV un acte especial...

Rescaten a un jove atrapat en una xemeneia de Valls

Un jove que volia entrar en una casa ha hagut de ser rescatat pels bombers quan aquest va quedar atrapat a l'interior d'una ximeneia Els...

Sessió de contacontes a la Biblioteca Carles Cardó

La Biblioteca Carles Cardó ha organitzat una nova sessió de contacontes. Aquest cop Jeep Gasulla serà l’encarregat d’explicar Contes a la vora del foc....