//Jonathan Garzón, Coordinador CE Alcover

Jonathan Garzón, Coordinador CE Alcover

per | 2018-07-24 09:35:4924/07/2018 09:35 | 0 comentaris

Jonathan Garzón passa a ocupar la coordinació del CE Alcover. Durant l’entrevista, Garzón explica quins són els principals objectius quant al futbol base alcoverenc, així com els dos equips sèniors del club.

Com afrontes aquesta etapa com a coordinador del CE Alcover?

La veritat és que estic molt il·lusionat. Porto 11 anys com a entrenador de futbol base i fer un pas més en aquest món m’apassiona, i més al meu poble. Alcover és un poble molt futboler, on l’entitat esportiva té molts seguidors que pugen cada cap de setmana a animar, sigui l’equip que sigui. La meva intenció és que tot el cos tècnic sigui una pinya i ens enriquim els uns als altres perquè es pugui dur a terme una bona tasca amb cadascun dels equips que tenim al futbol base i poder augmentar el nivell dels nostres jugadors: en moltes categories és força alt, i ens hem de sentir afortunats per això. Tenim dos equips a primera divisió i volem, no només mantenir-los, sinó que intentar pujar-n’hi els màxims possibles. L’objectiu principal és que tots els jugadors gaudeixin de la pràctica esportiva i realitzin entrenaments dinàmics on hi hagi una progressió de totes les facetes del jugador que estan relacionades amb el món del futbol. Hi ha molta feina per davant i em noto amb moltes ganes, motivació i il·lusió de poder dur-la a terme de la millor forma possible.

Aquest estiu s’ha oficialitzat el canvi de la junta directiva del club. Quins són els reptes que us proposeu de cara a aquesta nova etapa?

Un dels objectius principals és que tots els jugadors que tenim a fora i estan a altres clubs de similar categoria tornin, però sabem que això és una tasca que no s’aconsegueix en poc temps. A partir del treball, de la bona organització de la junta en diversos àmbits, i d’una bona planificació econòmica i esportiva volem que el club canviï bruscament, agafant força com a entitat i estigui molt ben vist de cara al públic. La veritat és que el club no tenia una estructura adequada ni adient per a dur a terme totes les tasques que es necessiten, i amb la nova junta esperem canviar això i gestionar-ho de la millor forma possible. Com a reptes també tenim el d’augmentar el número de jugadors del club amb la bona feina de tota l’entitat, apart de fer que els que ja tenim vulguin continuar gràcies a gaudir dels bons entrenaments i gestió dels nostres entrenadors als seus respectius equips.

L’aposta pel futbol base serà un eix principal?

Totalment. Un dels primers passos des de la junta ha sigut el d’invertir en formació per tots els entrenadors que la pròxima temporada estaran al capdavant dels nostres equips. L’objectiu és el de formar bons jugadors que en un futur puguin rendir als nostres equips amateurs, o fins i tot que vagin a categories superiors sempre que puguin perquè ni volem ni hem de tallar les ales a ningú. Tot i així, pretenem que el treball i la qualitat futbolística del nostre club sigui molt bona perquè estiguin tant a gust a casa que no vulguin marxar. Si aconseguíssim pujar el primer equip a Segona Catalana, que és una de les il·lusions del club des de fa uns anys, seria un punt important per tal que els nostres jugadors tinguin la motivació de voler treballar dur per poder arribar a formar part del planter del primer equip, i això seria un hàndicap important per a tot el futbol base.

Quin serà el pla de treball a l’hora de la coordinació dels diferents equips del club?

Aquest any des de la coordinació se’ls farà un seguiment de les sessions d’entrenament i del minutatge dels jugadors de tota la temporada a tots els equips del club. S’està treballant perquè aquest any tots els entrenadors cobrin, ja que abans no ho feien i no se’ls hi podia exigir. A partir de l’actitud dels entrenadors i de l’exigència d’una bona tasca per part del club s’espera un bon rendiment per part de tot el cos tècnic que acabarà veient-se reflectit en la millora i progressió de tots els jugadors del nostre club. Creiem que aquest és el camí i apostem per la feina ben feta dels nostres tècnics. També pretenem que tots els entrenadors creem un gran grup on l’ambient ajudi a treballar més a gust i ens recolzem els uns als altres.

Una bona formació pel jugador base acaba sent important, no?

Evidentment. Quan parlem de formació no només parlem de saber xutar una pilota o fer una passada. Estem parlant de moltes altres facetes on sobretot cal destacar la humanística. Inculcar uns bons valors als nostres jugadors, ja sigui el companyerisme, el respecte, la constància, el sacrifici o saber controlar el factor competitiu són igual o més importants que el de fer un gol. Els nostres entrenadors treballaran tot això molt bé, no en tinc cap mena de dubte!

S’incrementaran els equips de futbol base de cara a la pròxima temporada?

Tot i ser un dels objectius a llarg termini, a dia d’avui és una cosa complicada. Estem en un any de traspàs i això ens perjudica a l’hora de reclutar nens. Però esperem que en un futur molt i molt proper tinguem la sort que gràcies a la bona feina feta puguem augmentar equips al nostre futbol base.

I de cara al primer equip, quins són els objectius?

Primerament la filosofia del club és la de tenir jugadors de casa a les files del primer equip. L’objectiu és el de fer un projecte il·lusionant on jugadors que estan a fora apostin pel nostre club per fer un bon bloc i una gran temporada. Sempre s’ha sabut que l’Alcover té molts bons jugadors, i l’objectiu és crear un bon bloc defensiu i una dinàmica de treball fermes perquè l’equip pugui aspirar a estar el més amunt possible. Sé que és un tòpic… però amb il·lusió, constància, sacrifici i treball tot és possible. Esperem que la sort ens acompanyi i així podrem gaudir d’una gran temporada.

L’equip sènior B masculí seguirà la pròxima temporada?

I tant! L’equip sènior B és igual o més important que el primer equip. En ell s’hi formen jugadors joves amb un bon futur gràcies a l’experiència dels jugadors més experimentats que en formen part, on aprenen a batallar a la categoria amateur. L’any passat l’equip va fer una gran temporada, on es va quedar entre els 5 primers classificats i per 5 punts gairebé assoleix lluitar per les posicions de ascens. Aprofito per felicitar-los per la gran feina que van fer! Enguany l’equip s’ha reforçat, i amb el bloc i la dinàmica de treball que va crear el seu entrenador Ivan Domingo, estic ben segur que gaudiran d’una altra gran temporada.

Deixa un comentari