//Javier Bergua: “Hi ha molts motius per venir”

Javier Bergua: “Hi ha molts motius per venir”

per | 2019-03-15 10:03:5015/03/2019 10:03 | 0 comentaris

Les inscripcions de la cursa estan tancades fa dies. Des de quan? Per què es limita?

El dia 2 de març es van tancar les inscripcions en arribar als 800 inscrits, que és el màxim. En un poble petit com el nostre, pel tema d’instal·lacions i voluntaris, és difícil més gent, i preferim donar un bon servei i que quedi gent fora. No podem acollir tothom, perquè està calculada per a aquest volum de gent.

 

S’assegura l’èxit de la prova?

La veritat és que sí. Veiem que any rere any la gent té més ganes de venir a Bràfim, i el cert és que l’objectiu és aquest, que la gent es baralli per venir. Volem que sigui una prova interessant a tots nivells i creiem que hi ha molts motius per venir.

 

Enguany està destinada a la síndrome de Williams…

Sí. Per primer cop la cursa serà solidària i s’ha apostat per la síndrome de Williams per ajudar el Pau, un noi de Bràfim. És una iniciativa que surt del mateix ajuntament. Un euro de cada inscripció anirà destinat a la lluita contra la síndrome de Williams.

 

Pel que fa al recorregut, hi haurà alguna novetat?

No. Fa dos anys es va canviar perquè coincidia amb la cursa de motos a Salomó i en vam fer alguna modificació. De cara a aquesta edició no hi ha canvis, i si no passa res és un recorregut que seguirem mantenint. En els últims anys, el que hem volgut és intentar rebaixar el percentatge d’asfalt i formigó perquè sigui de més muntanya.

 

Hi ha modalitat canicròs. Està tenint acceptació?

El cert és que no molta. La gent de moment no s’hi acaba de llançar. També és cert que hi ha diversos canicròs a la zona, i si no és puntuable és difícil que vinguin. Enguany s’ha escurçat el traçat un parell de quilòmetres perquè potser era llarg.

 

Quin percentatge de participants hi haurà en cada modalitat?

Aproximadament uns 450 participaran en la caminada, 350 en la cursa i uns 12 en el canicròs.

 

800 participants en un poble de 673 habitants… Què és el que fa que tanta gent participi en aquesta cursa?

La intenció des del primer dia era la de fer una prova tan exquisida com fos possible, que la gent tingués bons motius per venir: un circuit interessant, un preu assequible, un bon esmorzar, bossa… el tracte en general. Hem intentar donar un bon servei i la gent creiem que se n’ha adonat i hem encertat. Fa disset anys que organitzem la cursa i es manté, fet que avui dia és difícil. Quan vam començar només hi havia la cursa de Miramar i prou, i ara hi ha molta competència.

 

I l’any vinent, celebreu la divuitena edició…

No hem pensat en els 18 anys de la cursa, però potser s’haurà de fer alguna cosa especial. Podria ser una bona idea.

Deixa un comentari