//Francesc Ramon, Cap de colla de la Colla Joves Xiquets de Valls

Francesc Ramon, Cap de colla de la Colla Joves Xiquets de Valls

per | 2018-06-27 09:30:3427/06/2018 09:30 | 0 comentaris

La Colla Joves es presenta per Sant Joan havent descarregat abans el 3 de 9 amb folre i amb una bona gamma alta de vuit. Ara, per Sant Joan, volen ajuntar els dos castells bàsics de nou, el 3 de 9 amb folre i el 4 de 9 amb folre, dintre d’una sola actuació.

La Colla Joves es presenta per Sant Joan amb millors registres que l’any passat. En la diada del Pati d’aquest mes de juny va donar una bona imatge. Quins són els objectius de cara a la doble diada de Sant Joan?

Volem arrodonir la diada que vam fer al Pati, on vam tenir un petit entrebanc, i especialment fer ara un còmput global de les dues diades, tant de la nit de Completes com de Sant Joan. Fer un gran ventall de gamma de castells i fer-ho bé, que es vegi el reflex del treball que hem fet des del mes de febrer. En la diada del Pati en va ser un petit esbós, i ara per Sant Joan n’ha de ser un altre, i millor.

Per Completes, l’any passat la Joves va portar a plaça dos castells de gamma alta de vuit, un fet que no es produïa des del 2014. Enguany també es portaran castells de gamma alta de vuit per Completes? S’intentarà un castell de nou pisos?

La intenció és fer un castell de nou per Completes. Tenim molta confiança amb el 3 de 9 amb folre i en principi haurem de fer aquest castell per Completes i evidentment acompanyar-lo amb castells de gamma alta de vuit i un pilar de sis per agafar bones sensacions de cara a l’endemà.

La intenció és fer un castell de nou per Completes. Tenim confiança en el 3 de 9 amb folre”

El 3 de 9 amb folre, el 2 de 8 amb folre, el 5 de 8 i el 3 de 8 amb el pilar és el programa de castells per Completes?

Sí, d’aquests quatre castells, si tot va bé, sortiran els tres que aniran a Completes.

Per Sant Joan es comenta que la Joves sortirà de 3 de 9 amb folre. Però també es comenta que es portarà a plaça el 2 de 8 net. És factible això?

El castell net a aquestes alçades de temporada és molt complicat, molt. És un castell extremadament difícil a finals de temporada, doncs ara al principi encara ho es més. I ja des d’un principi ho veig gairebé impossible, portar-lo ara a la plaça. Hem d’acabar de fer la feina que estem fent amb algun castell, així com amb el 5 de 9 amb folre o el 2 de 9 amb folre i manilles. Tant de bo poguéssim portar algun d’aquests tres castells. Quin? Ara no ho sé, encara ens falta un assaig i falta una petita prova més. Estaria molt bé que poguéssim portar el 2 de 8, però ho veig molt complicat. Hem de fer un pas endavant i fer dos castells de nou; un, el 3 de 9 amb folre, que ja hem fet abans, i ens falta el 4 de 9 amb folre, i el tercer castell ja ho veurem.

Així, el que es vol aconseguir és ajuntar els dos castells bàsics de nou, el 3 de 9 amb folre i el 4 de 9 amb folre, a l’actuació de Sant Joan?

Exacte, aquest és el principal objectiu, i sempre que hàgim fet per Completes l’actuació que hem dit abans. Volem fer un compendi, un resum de la gamma que tenim en les dues actuacions de Completes i la de Sant Joan i valorar el conjunt de les dues diades.

El fet de sortir per Sant Joan en segon lloc us perjudica?

No. Nosaltres anirem a fer la nostra feina, per la qual hem treballat. I així hem de continuar, perquè la temporada és molt llarga i exigent, molt, i les forces s’han de dosificar.

Com es viu com a cap de colla la diada de Sant Joan, la presentació de l’agrupació a la plaça del Blat?

Amb moltes ganes, per ensenyar les coses que hem treballat i perquè ens surtin bé. I especialment que la colla pugui gaudir del que estem fent i treballant. El llistó està alt, però volem pujar més, ho hem de fer amb treball i a poc a poc, i aquest Sant Joan és la primera parada per demostrar que s’està fent bé i que anem seguint endavant.

Quins són els grans reptes i il·lusions per a aquesta temporada?

Consolidar una gamma àmplia de castells. L’any passat ho vam fer amb la gamma alta de vuit i ara voldríem eixamplar-ho amb la de nou. Tenir una gran gamma amb molta gent implicada, aquest és el gran objectiu. Anar treballant tot l’any tota aquesta gamma fins que hi hagi un dia que ho puguem ajuntar tot.

 

Per Sant Joan volem ajuntar els dos castells de nou: el 3 de 9f i el 4 de 9f”

Com afronteu el proper mes de juliol amb la sortida a Washington?

La sortida a Washington és històrica per a nosaltres, és el primer viatge intercontinental. Anirem a gaudir al màxim i representar la nostra ciutat i el país. Sí, amb moltes ganes. No hi podrà anar tota la gent que voldríem, i alguns no hi podran ser perquè no poden fer vacances. Farem el màxim que puguem i especialment anirem a gaudir-ho i ensenyar allà el que són els castells i el nostre país.

Vols afegir alguna cosa més?

Sí. Tenim un problema referent a l’espai que té la colla a l’ajuntament. Creiem que és una injustícia que la nostra canalla no tingui un espai adequat i digne dintre de l’ajuntament. Una altra vegada hem d’anar a un espai adjacent a l’ajuntament perquè no se’ns en facilita un de digne. És un problema que enguany s’ha de resoldre. Hem parlat amb el defensor del poble i volem que es faci justícia, és un problema polític, hem parlat directament amb l’alcalde, el Sr. Batet, i per tant esperem que ens donin una solució. Pel que veiem, per Sant Joan encara no queda solucionat i haurem de fer un pas més.

Deixa un comentari