//Francesc Miquel: “Celebrar l’ascens a Divisió d’Honor ha estat molt maco”

Francesc Miquel: “Celebrar l’ascens a Divisió d’Honor ha estat molt maco”

per | 2018-05-15 11:30:4115/05/2018 11:30 | 0 comentaris

President del Futsal Valls des de fa gairebé una vintena d’anys, porta vinculat a l’esport vallenc quaranta anys i va començar en el món de l’hoquei. És una peça clau per mantenir el futbol sala a Valls. Un dels seus objectius és portar el futbol sala als centres educatius.

El Futsal Valls ha aconseguit l’ascens a Divisió d’Honor. Quina valoració feu de la temporada?
La valoració és molt positiva perquè no ens pensàvem poder ser campions quan faltaven tres jornades per acabar la lliga. Hi havia molta igualtat a la categoria per les primeres places. Hi havia equips com el Cambrils, Tortosa o Roquetes, que han estat allà tota la temporada.

Una satisfacció molt gran, després de perdre la temporada passada la categoria pel gol ‘average’, no?
Va ser molt maco poder celebrar l’ascens. Ha estat una recompensa de tot l’any. Les incorporacions que vam fer de la província ens han donat un plus de qualitat i ens han anat molt bé.

Un dels problemes del futbol sala a Valls és la manca de filial?

Sí. Per manca de pista hem perdut l’escola que teníem darrere. Els jugadors del club de casa s’estan fent grans i a partir d’aquest any començarem a fer escola en alguns centres educatius per recuperar el futbol sala base. A Valls hi ha molts esports, però ens trobem que no tenim pistes. Tenim un projecte que ja està en marxa en tres o quatre escoles per començar a portar-hi el futbol sala. Fa dues temporades teníem juvenil i femení, i per problema de pistes es va haver d’entrenar a l’Eugeni d’Ors, però quan plovia no s’hi podia entrenar i al final es van acabar perdent els equips.

L’objectiu era tornar a Divisió d’Honor aquesta temporada?
Sí. Creiem que Valls es mereix un equip en aquesta categoria. Costa molt perquè hi ha problemes econòmics, com a molts clubs, però el mínim era arribar fins aquí.

Al Futsal Valls la Primera Catalana li quedava petita?
Crec que sí. Pel que és la ciutat ens quedava petita. A Divisió d’Honor ja fas tot Tarragona, Lleida i també Andorra. També ens costa més diners, però és on almenys volíem arribar.
Coneixem la dificultat econòmica del club, però s’ha d’estar tranquil i assegurar que l’equip jugarà a Divisió d’Honor la pròxima temporada?
Els jugadors es paguen la fitxa i fan activitats com la Valls Cup o carpes de Sant Joan, perquè si no no es podria. Els arbitratges pugen, però farem l’esforç. Parlarem amb el Patronat, a veure si ens poden donar una mica més d’ajuda.

Quina dotació econòmica rep el Futsal Valls per part del Patronat?
Aquest any hem rebut 1.600 euros de subvenció. Fins que no va entrar Odina com a regidor d’Esports no va començar a rebre subvencions, nosaltres mai havíem rebut res. A partir d’aleshores sempre tenim una partida.

Xavi Cortijo seguirà al càrrec la pròxima temporada?
Estem molt satisfets amb ell i la intenció és que segueixi amb nosaltres.

Va arribar de Terol i ha aconseguit l’ascens. Quina valoració fa de la seva temporada?
N’estem molt contents. És un entrenador professional i estem molt contents amb ell. Hem d’acabar de parlar, però crec que en un 99% seguirà.

La no participació a la Copa Tarragona ha estat per un tema econòmic?

En part sí, però també hem tingut problemes de lesions durant tot l’any. Aquesta pròxima temporada sí que la jugarem.

Deixa un comentari