//“Ens veiem sotmesos a una pressió increïble en només tres dies”

“Ens veiem sotmesos a una pressió increïble en només tres dies”

per | 2019-06-28 11:06:3828/06/2019 11:06 | 0 comentaris

T’esperaves treure una de les millors notes de la selectivitat d’aquest any a les comarques de Tarragona?
No, ja que aquest no era el meu objectiu. Després de dos anys de sacrificis el meu objectiu era obtenir la nota necessària per poder entrar a la carrera que volia, que era molt alta.

Durant el curs havies tret unes notes excel·lents, oi?
Sí, sempre he estat constant per mantenir-me en la mateixa línia.

D’ençà que vas realitzar les proves a mitjan juny, i fins al dia que vas poder veure la nota a la web, estaves nerviosa?
Una vegada acabada la selectivitat, tot i tenir ganes de saber els resultats, estava tranquil·la perquè era conscient que havia fet tot el que estava al meu abast.

Quines proves t’han resultat més fàcils?
Les proves que em van resultar menys difícils van ser les d’economia de l’empresa, perquè l’havia treballat molt i anava segura a l’examen, i de català, perquè havia tingut una professora exigent.

I la més difícil?
Les assignatures que em van resultar més complicades van ser història per la gran quantitat del temari i la mala sort en el contingut que va sortir a l’examen, i matemàtiques que, tot i haver-la treballat molt, em va fer sentir insegura.

On rau el secret per aprovar la selectivitat?
Considero que aprovar la selectivitat no requereix molt d’esforç. El veritable repte és assolir una bona nota i això s’aconsegueix amb molta dedicació i constància.

Pel que veiem, ets una d’aquelles alumnes que durant tota la trajectòria estudiantil ha tret sempre bones notes, oi?
La meva forma de ser ha estat sempre d’estar per la feina i no deixar-ho per al darrer dia. Crec que això s’ha acabat reflectint en els bons resultats i m’ ha encoratjat a seguir amb aquest mètode de treball.

A banda de l’Institut Narcís Oller, en quin altre centre has estudiat?
Vaig cursar l’educació infantil, primària i secundària al col·legi Claret de Valls, on vaig rebre una molt bona base.

Has escollit la universitat on aniràs a estudiar?
Sí, m’agradaria estudiar el grau en Estudis Globals a la Universitat Pompeu Fabra perquè és un grau que em permetrà tenir una visió transdisciplinària per poder comprendre i entendre els problemes i amenaces en l’àmbit mundial que assetgen la societat i les generacions futures, aspectes que sempre han despertat el meu interès.

Cada any, en acabar les proves, es parla de derogar aquests exàmens. Què en penses de la qüestió?
La selectivitat és un dels problemes més del sistema educatiu actual. Ens veiem sotmesos a una pressió increïble en només tres dies. Els nervis, que no són pocs, et poden fer una mala passada i fer que tot pel que havies treballat no serveixi per res. Hi ha d’haver formes millors per demostrar que compleixes els requisits necessaris per poder anar a la universitat. Sobre tot, aquests exàmens no valoren altres aspectes com els vocacionals, i es posar impediments a molts estudiants que podrien ser bons professionals en allò que els agrada de veritat.

Què tens previst fer aquest estiu?
Després de dos anys de feina constant el meu objectiu, aquesta vegada, és gaudir l’estiu al màxim, lliure de preocupacions.

Deixa un comentari