//“Appsistència és adaptable al funcionament de cada colla”

“Appsistència és adaptable al funcionament de cada colla”

per | 2017-05-05 11:25:4005/05/2017 11:25 | 0 comentaris

Per a qui encara no la conegui. Què és l’Appsistència?
És un sistema digital compost per una pàgina web i una aplicació per a mòbils, amb l’objectiu de millorar la gestió de la confecció de les pinyes de forma digital a partir de l’assistència real.

Com sorgeix la idea de fer aquesta aplicació?

És un projecte personal elaborat fora d’horari laboral però que combina la informàtica amb l’afició pels castells. Soc membre dels Castellers de la Vila de Gràcia. Tot va començar fa dos anys. Vaig pensar que seria interessant una eina que substituís la figura d’una persona apuntant amb paper i llapis que anava a les pinyes, i vaig pensar que seria una bona eina una aplicació que ho informatitzés i ho emmagatzemés. Tot ve de quan vaig entrar a l’equip tècnic de la colla i vaig veure la forma que tenien de treballar, i vaig pensar com fer-ho per guanyar temps. Gràcies al fet de ser-hi a dins vaig veure aquests punts per millorar. Quan tenia clar el que necessitàvem, ho vaig desenvolupar. En un inici ho vaig aplicar a la meva colla, però vist l’èxit d’acceptació, i sabent que encara hi ha colles que busquen aquesta eina, vaig decidir oferir-ne la llicència d’ús a altres colles.

La gràcia d’aquesta eina és que es pot personalitzar per a cada colla.
És totalment personalitzada i independent. Si una colla s’interessa per Appsistència, pot tenir el nom, colors i escut de la seva colla. És un producte personalitzat i amb la voluntat que l’aplicació s’acabi adaptant a les necessitats de la colla, i s’hi pot introduir qualsevol tipus de millora. Cada colla és un món i necessita la seva funcionalitat concreta per encaixar la seva forma de treballar. Nosaltres oferim un mode base, però cada colla s’adapta a la seva forma i se la fa seva.

Una desena de colles ja l’han començat a usar. Quines en són les primeres valoracions?
Generalment, totes les colles que ho han provat se l’han quedat perquè hi han vist molta utilitat, i els ha servit molt. Hi ha colles que afirmen que han augmentat molt la rapidesa a l’hora de realitzar les seves pinyes. L’aplicació fa dos anys que està en funcionament, però el primer any el vam implantar a Gràcia i vam polir-ne els detalls fins que estigués preparada per oferir-la a altres colles.

La intenció és arribar al màxim de colles?

Exacte. És la nostra intenció i per això ens estem movent a través dels mitjans, d’actes… Quan una colla ens manifesta el seu interès, anem a rebre-la i els fem una presentació de com funciona i com es pot adaptar a la seva colla, i els oferim una atenció personalitzada.

Aquesta aplicació és una mostra que als castells s’hi poden aplicar les noves tecnologies?
Sí. És cert que el món casteller està vist que és tradicional, però hi ha molt camp per recórrer i gràcies a aquesta aplicació s’ha permès millorar i aportar a les colles una sèrie de millores que realment els han permès millorar i aportar, pel que fa a de transformació tecnològica, un augment quant a quantitat i qualitat. Reduir el temps per fer una pinya provoca poder invertir temps en altres qüestions.

Deixa un comentari