//Àlex Vicente, Vallenc enginyer de McLaren Automotive Ltd

Àlex Vicente, Vallenc enginyer de McLaren Automotive Ltd

per | 2018-07-17 09:59:2317/07/2018 09:59 | 0 comentaris

L’Àlex va ser estudiant de la URV a Tarragona, i va aprofitar el programa de mobilitat Erasmus Pràctiques per treballar a Lemington Spa, a Anglaterra

 

A quina edat vas decidir aprofitar les ofertes de mobilitat?
Als 21 anys (actualment en tinc 23), i vaig escollir el moment del grau en què em tocava realitzar les pràctiques, perquè fer-les a un altre país suposa un plus molt important de cara al futur. Les empreses que et poden contractar en finalitzar els estudis miren molt l’experiència laboral a l’estranger, inclús més que l’experiència acadèmica.

Llavors, diries que et va suposar més avantatges que inconvenients, la mobilitat?
Totalment. El fet de marxar a fora a aquesta edat suposa sortir de la zona de confort i, per tant, aprendre a ser molt més independent per a tot. També em vaig enriquir de la metodologia i la filosofia de treball que m’oferia Anglaterra, que és diferent a la d’aquí. A part, com he dit, les pràctiques a l’estranger són un gran què al currículum d’algú que s’acaba de graduar.

Podries mencionar algun desavantatge, però? Alguna dificultat?
Bé, com que és un viatge que realitzes sol, i a sobre en un lloc amb idioma diferent, t’has de planificar molt bé els tràmits del lloguer i les possibles necessitats que puguin anar sorgint. També hi ha el tema de la família… Si la trobes a faltar, has d’agafar un avió per visitar-la. Tanmateix, però, viatjar a Anglaterra o Itàlia no és el mateix que anar a Orient; el xoc de cultural tampoc és tan gran.

Coneixes a més vallencs o vallenques que hagin fet el mateix que tu?
Sí, però en el seu cas van escollir la mobilitat d’estudis. Conec a persones que han anat a Itàlia, que és un destí molt recurrent, i a Suècia; i a tots els ha beneficiat.

 

“Fer aquest pas significa sortir de la zona de confort i, per tant, aprendre a ser independent”

 

I pel que fa a les beques, en vas aconseguir replegar moltes?
No em puc queixar. Em van concedir la beca del programa Erasmus Pràctiques, que segons el cost de vida del país de destinació, et dona una quantitat més o menys alta. A mi em van abonar 400 euros els tres primers mesos, dels sis que hi vaig estar. A banda, també vaig comptar amb la beca que ofereix la URV, de 150.

Llavors repetiries l’experiència? Ho recomanaries?
I tant! Jo ho tornaria a fer, però aquest cop dins de l’empresa anglesa on treballo actualment, la McLaren Automotive Ltd., que compta amb una oficina al Vendrell amb un 80% de treballadors anglesos. En fi, recomano a tothom que s’atreveixi a obrir-se aquestes portes acadèmiques, laborals i personals.

Deixa un comentari