//“Hem construït un equip i un model de joc perquè gaudissin”

“Hem construït un equip i un model de joc perquè gaudissin”

per | 2019-06-07 09:02:3007/06/2019 09:02 | 0 comentaris

Parlem amb l’entrenador del Hoquei Club Valls, equip que s’ha proclamat campió de Primera Catalana masculina aquest passat cap de setmana.

Era un ascens buscat des d’inici de temporada?
El grup de Whatsapp que tenim a l’equip era “Ascens 2019”, per tant l’objectiu estava clar. Vam començar amb dues derrotes consecutives a l’inici de temporada. Hem intentat construir un equip i un model de joc perquè els jugadors de l’equip gaudissin. Tots perden diners i temps per jugar a hoquei i l’única manera d’enganxar-s’hi era passar-sho bé i que es divertissin. Això s’ha aconseguit, i gràcies a una ratxa de més de 20 partits consecutius sense perdre estàvem dalt de tot. Quan faltaven tres partits rebem una patacada a Cambrils, però els jugadors va més enllà i van tenir un comportament exemplar. Van estar tranquils i al final som un equip que creiem en el karma.

Era fàcil afrontar un play-off en què els dos partits es jugaven en un mateix cap de setmana?
Molts equips van jugar dissabte i diumenge els dos partits, anada i tornada. Nosaltres vam optar per jugar divendres i diumenge per tenir temps de recuperar-nos. Tenim jugadors amb una mitjana d’edat alta, però tenim un model de joc que és molt d’anar a l’atac i un ritme d’entrenament que ens va ajudar a aguantar. De fet, els jugadors veterans han aguantat i han demostrat que estaven en forma.

Quina ha estat la clau d’aquest ascens?
La clau ha estat la felicitat, la d’anar a entrenar el dia que més mandra fa que fa perquè saps que t’ho passaràs bé, que et ve de gust veure els companys. El dia del Liverpool-Barça, en què tothom estava a casa veient el futbol, ells estaven entrenant. La clau acaba sent estar junts, que tothom busqui el mateix… La setmana vinent tancarem la temporada amb una paella per celebrar-ho. Fa llàstima que s’acabi la temporada perquè hem estat molt bé.

Aquest ascens és el reflex de la bona feina que s’ha desenvolupat al llarg de la temporada?
Sí, exacte. Ha vingut un entrenador que els ha demanat jugar un hoquei diferent al que ells han jugat tota la vida. Estic content que els jugadors hagin desaprès a jugar un determinat hoquei i n’hagin après un de més conceptual, amb espais, combinatiu. Han estat esponges. Destaco la seva humilitat per aprendre un altre hoquei, i per a mi ha estat un orgull molt gran.

Què representa per a l’entitat aquest èxit esportiu?
Que la pista estigui plena. És un orgull que el club cregui en una manera de fer, de comportar-se, de creure en les persones i en el que es fa. Estem contents, com a club perquè això representarà més visibilitat. Si haguéssim quedat novens segur que el pavelló no estaria tan ple… Hem rebut suport de polítics, també, i tot això, en conjunt, ajuda a impulsar el projecte en què estem creient tots plegats. Estem creant una cosa molt xula.

Valls havia de tenir un equip a Primera Catalana?
Sí, i si podem amb els anys mirar més amunt, ho intentarem. Valls mereix tenir un equip a Primera Catalana, i al final, creiem molt en els recursos que tenim, a usar-los de manera noble per intentar merèixer les coses. A part d’aconseguir-lo, ens el mereixem. Molta gent d’hoquei ens ha felicitat per la manera d’aconseguir-lo, per com hem jugat, perquè hi hem cregut i per com ens hem comportat, i al final tant de bo ens mereixem estar a Nacional Catalana o amb els anys, en categories superiors, però sempre buscant el com i el què.

La temporada s’ha fet llarga?
No, al contrari. S’ha aconseguit crear un vincle especial amb els jugadors. L’inici de temporada vam parlar que, més enllà dels resultats, que el primer equip fos la referència, que els nens agafessin el nostre exemple i que el nivell de comportament i entrega fossin exemplars. Abans de fer el play-off nosaltres ja havíem complert amb el nostre objectiu. La pista del Vilar cada jornada estava plena amb nens que omplien el pavelló i això era l’important. Si l’ascens arribava era culminar la temporada.

Deixa un comentari