“Ens hem de mantenir units i forts” afirma l’alcalde Valls, Albert Batet, en una entrevista a l’edició en paper de El Vallenc d’aquesta setmana. Després de la jornada que va viure l’Alt Camp el passat 1-O moltes autoritats polítiques han valorat els fets transcorreguts així com també la participació i els resultats. Aquestes valoracions són molt positives, no només pel gran nombre de gent que va anar a votar – 16.807 comarcans-, tampoc per la resposta positiva en favor a la independència – 15.851 persones van votar a favor-, sinó per la implicació de la ciutadania amb la democràcia i la llibertat d’expressió.

Davant les agressions i la violència per part de la Guàrdia Civil arreu Catalunya, i en concret en diversos municipis de l’Alt Camp va ser clara i contundent: “Som gent de pau”. Aquesta va ser la consigna que es va poder escoltar en les diverses mobilitzacions que s’han fet al llarg d’aquesta setmana, així com en la vaga general de dimarts, que va tenir un ampli seguiment a tot l’Alt Camp.

Ahir mateix el Tribunal Constitucional suspenia el ple previst per dilluns al Parlament de Catalunya. Molts som els que ens preguntem què passara dilluns però una de les qüestions està clara: el govern de Madrid està disposat a tot. Davant d’aquesta posició totalment antidemocràtica la resposta per part dels catalans, com diu Batet, ha de ser clara: unió i força.