//Nou Reglament Orgànic Municipal

Nou Reglament Orgànic Municipal

per | 2018-11-06 10:07:5406/11/2018 10:07 | 0 comentaris

El Ple de l’Ajuntament de Valls acaba d’aprovar el nou Reglament Orgànic Municipal (ROM), que substitueix el fins ara vigent, que data de l’any 1986. El nou ROM té com a finalitats regular el règim organitzatiu del consistori, el funcionament dels òrgans municipals, la definició de l’estatut dels membres de la corporació, i instrumentar els procediments d’accés a la informació i la documentació, de conformitat amb els principis de transparència i bon govern, que han de permetre a la ciutadania mesurar la qualitat democràtica del funcionament de l’Ajuntament.

De ben segur que reformar un ROM de l’any 1986 no ha estat fàcil. Durant la fase de redacció i debat del seu contingut s’han anat aprovant noves lleis i decrets que l’afectaven directament, i això ha motivat la redefinició d’alguns punts i ha dilatat tot el treball.

El nou ROM i el Reglament de Participació Ciutadana que s’aprovaran aviat són el compromís públic de l’Ajuntament de Valls davant dels ciutadans sobre la voluntat d’aprofundiment i el foment de la participació democràtica en els assumptes públics de la ciutat.

Deixa un comentari