//La Firagost, aparador del camp català

La Firagost, aparador del camp català

per | 2018-07-27 10:29:0827/07/2018 10:29 | 0 comentaris

Valls gaudirà els dies 31 de juliol i 1 d’agost la Fira-Exposició del Camp Català, la Firagost, que enguany arriba a la 64a edició. Des de l’any 1951, la Firagost esdevé una cita  amb el camp català i un punt de referència del món de la pagesia.

La ciutat, de nou esdevindrà el gran aparador comercial de l’agricultura i el comerç del país, amb més de 350 expositors entre els quals destaquen, un any més, una trentena de cooperatives agrícoles.

La fira compta amb un ampli programa d’activitats paral·leles, entre les quals destaquen les curses de portadors i portadores de saques d’avellanes, el concurs d’arrossegament en trineu, concerts o mostres de productes artesanals, entre molts altres. També inclou algunes novetats pel públic, com el sopar popular i tast de mojitos i gintònic, el Cabaret Show i el Ball de Gralles Més Animal.

Un dels instants més rellevants serà l’actuació castellera de la Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Colla Joves Xiquets de Valls, el dimecres dia 1 d’agost a partir de les 20.15 h a la plaça del Blat, Km0 del món casteller. Enguany, la cita castellera arriba després de tornar de l’Smithsonian Festival de Washington, amb una excel·lent organització.

Valls i la comarca de l’Alt Camp es disposen a viure unes jornades d’activitat agrícola-comercial amb la Firagost, l’exponent agrícola i comercial del camp més popular de Catalunya, en el qual tots els actes i exposicions són públics i gratuïts. La ciutat rebrà durant dos dies uns 100.000 visitants, que ompliran de bullici carrers i places.

Deixa un comentari