//El Museu Casteller de Catalunya, en marxa

El Museu Casteller de Catalunya, en marxa

per | 2018-06-15 10:16:2715/06/2018 10:16 | 0 comentaris

Els responsables de l’equip de govern de l’Ajuntament de Valls asseguren que l’obertura del Museu Casteller de Catalunya serà aviat.
Esperem que aquesta vegada sigui així. Per segona vegada, la Junta de Govern ha obert la licitació pública de la museografia del Museu Casteller després que es declarés deserta una primera vegada pel fet que una empresa va refusar de tirar endavant el projecte.

Ara n’ha calgut una revisió, amb un augment de l’import de la licitació.

Esperem que la mesa de contractació valori en l’oferta una rebaixa en el pressupost inicial, però garantint la qualitat de tots els aparells, dels elements audiovisuals, de la proposta, de l’adequació tècnica i estètica, i de la instal·lació i muntatge de la museografia.

A més, seria important que el calendari de treball fos per un espai de temps breu. Tots aquests detalls són molt importants. Tant de bo aquesta vegada la licitació tiri endavant i una empresa s’encarregui del projecte museogràfic, tan necessari perquè el Museu Casteller de Catalunya pugui obrir portes al més aviat possible. Després de tants anys d’espera, el món casteller aplaudirà tenir un equipament museístic de primera envergadura i que esdevingui un referent en l’àmbit internacional.

El projecte museogràfic que s’escollirà ha de fer del Museu Casteller de Catalunya un equipament únic, singular, que utilitzi tots els recursos i totes les tècniques museogràfiques que tenim al nostre abast per explicar el fet casteller, d’una manera innovadora, atraient, didàctica i a l’abast de tots els públics, que faci que la visita sigui una experiència per descobrir, aprendre i gaudir dels castells i del fet casteller.

Deixa un comentari