8.8 C
Valls
Dimarts, Febrer 25, 2020

L’obra nova i de rehabilitació augmenta un 31,5% a l’Alt Camp el 2019

La construcció d’habitatge nou i obres de rehabilitació a la comarca de l’Alt Camp ha augmentat un 31,5% durant l’any 2019, segons les dades del Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Tarragona (COAATT). Segons aquesta font, durant l’any passat es van construir a la nostra comarca nou habitatges, per sis el 2018. Pel que fa a obres de rehabilitació, a l’Alt Camp es van realitzar 41, per 32 el 2018.

D’altra banda, l’any passat es van construir a la província un total del 1.007 habitatges nous, un increment del 15,48% respecte a les dades de l’any 2018. La inversió en noves promocions va arribar als 120 MEUR incrementant-se en un 10% respecte a l’exercici anterior i quasi doblant les dades de l’any 2017.

Curiosament, el nombre d’obres de nova planta va baixar un 6% l’any passat, però aquesta davallada respon al fet que les obres realitzades han estat de més importància, ja que contenien més habitatges de mitjana i d’aquí que es produeixi l’increment final del nombre d’habitatges.

Per altra part, segons les mateixes dades del COAATT, la rehabilitació segueix ajudant el sector, que en tots aquests anys de crisi hi ha trobat una salvació. L’any 2019, el nombre de rehabilitacions a les comarques de Tarragona va augmentar un 7% respecte a l’any anterior i en total se’n van fer 897. D’aquestes, 244 van ser rehabilitacions d’habitatges unifamiliars, 445 en blocs d’habitatges, 28 en espais d’oficines i 19 a zones d’ús industrial. Com és habitual, el Tarragonès i el Baix Camp lideren el rànquing d’actuacions de rehabilitació seguides per la comarca del Baix Penedès.

L’any 2019, l’activitat professional al sector de la construcció va baixar un 3% conservant valors similars als de l’any 2018. Es van fer més direccions d’obra i es van redactar més projectes de rehabilitació, però en canvi, va baixar el nombre de certificats d’habitabilitat, els d’eficiència i les inspeccions tècniques d’edificis (ITE).

Subscriu-te a la nostra newsletter

perquè estiguis actualitzat amb les últimes notícies

Deixa una resposta

Introduïu el vostre comentari
Siusplau entra el teu nom aquí

Notícies relacionats

Últimes notícies

La CGT de Catalunya convoca vaga general de 24 hores per al 8 de març

Els sindicats territorials de la CGT de Catalunya han decidit convocar vaga general de 24 hores en el ple...

L’alcaldessa de Valls anuncia que el Museu Casteller obrirà “sí o sí” aquest any 2020

“Sí o sí, el Museu Casteller de Catalunya obrirà les seves portes aquest 2020.” Així de contundent es va mostrarl’alcaldessa de Valls, Dolors Farré,...

L’IEV acull l’acte institucional dels 20 anys de l’Espai de l’Estudiant

El dijous dia 27 a partir de les 7 de la tarda se celebrarà al Pati de Sant Roc de l’IEV un acte especial...

Rescaten a un jove atrapat en una xemeneia de Valls

Un jove que volia entrar en una casa ha hagut de ser rescatat pels bombers quan aquest va quedar atrapat a l'interior d'una ximeneia Els...

Sessió de contacontes a la Biblioteca Carles Cardó

La Biblioteca Carles Cardó ha organitzat una nova sessió de contacontes. Aquest cop Jeep Gasulla serà l’encarregat d’explicar Contes a la vora del foc....