//La Generalitat aporta la seva part en l’ajuda a la fruita seca

La Generalitat aporta la seva part en l’ajuda a la fruita seca

La consellera Teresa Jordà ho ha anunciat a Reus, a la seu del sindicat UP, on a més a més també ha anunciat la creació d’una oficina tècnica per dinamitzar el sector de l’avellana

per | 2019-03-04 13:31:0104/03/2019 13:31 | 0 comentaris

La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, ha anunciat que crearà una oficina tècnica per al desenvolupament del Pla de valorització de l’avellana. Aquesta mesura se suma a l’aportació econòmica que rebran 472 agricultors, joves i professionals, que es dediquen al cultiu de la fruita seca. Aquestes dues mesures han estat acordades amb Unió de Pagesos davant la situació que pateix el sector de l’avellana.

L’oficina tècnica serà l’eina impulsora i l’organisme encarregat de gestionar el desenvolupament del Pla estratègic per a la valorització de l’avellana que va presentar el Departament el passat mes de novembre, i que és una de les mesures acordades pel Grup de Treball de l’Avellana. El Pla tracta conjuntament la situació estructural del sector i les mesures que n’han de garantir el futur, i pretén incrementar la presència del producte en el territori de producció, implantar nous canals de valorització i, en darrer terme, contribuir al manteniment del conreu, el paisatge i l’estructura social vinculada al sector. Aquesta nova oficina treballarà de manera vinculada amb el sector i cercarà la col·laboració de les diputacions de Girona i Tarragona i d’altres organismes.

Els ajuts que s’atorgaran tindran 472 beneficiaris, 2.633 hectàrees de superfície i un import total de 390.200 €. La distribució és la següent: 66 joves percebran 280 € per hectàrea amb un import total de 129.200 € per 464 ha de cultiu; els ajuts directes als professionals arriben a 443 agricultors que rebran 120 € per ha amb un import total de 260.280 € i 2.160 ha de superfície d’avellaners. Els beneficiats es concentren principalment a Tarragona, en menor mesura a les Terres de l’Ebre i alguns a Girona, Lleida i Barcelona.

Deixa un comentari