//El sector de l’avellana ja ha cobrat els ajuts de la desastrosa collita del 2018

El sector de l’avellana ja ha cobrat els ajuts de la desastrosa collita del 2018

El sindicat Unió de Pagesos va fer una assemblea informativa a la Selva on va explicar les darreres actuacions pel sector

per | 2020-01-24 11:07:5024/01/2020 11:07 | 0 comentaris

El sindicat Unió de Pagesos va celebrar el dijous 23 de gener al vespre una altra assemblea de la fruita seca per explicar les darreres novetats en el sector a partir de reunions i actuacions fetes pel sindicat.
En l’assemblea es va fer a les 8 del vespre a la Defensa Agrària de la Selva del Camp.

Per a un costat es va explicar les reunions amb les cooperatives i amb la Llotja de Reus per regularitzar i actualitzar el preu real de l’avellana als preus mundials, tenint en compte que l’avellana catalana té els preus mes baixos a nivell mundial. Unes reunions en que en aquest tema no s’avança en gairebé res per interessos confrontats entre les parts, mentre que el temps passa i els preus continuen sent baixos.

També es va informar de la reunió amb Turquia (el màxim productor mundial de l’avellana) i la resta de productors europeus -França i Itàlia- on el principal país productor, que no té una collita extensa, ha buidat molt les seves reserves en els darrers mesos aprofitant uns preus mes que decents per a ells. En l’assemblea de la Selva també es va explicar que els tres països europeus es reuniran aviat per fer un front comú cara a la competència de Turquia i altres zones productores emergents.

Un altre tema que es va tractar va ser sobre els ajuts i els crèdits demanats per fer front a la desastrosa collita del 2018 que va ser nuŀla. Ajuts i crèdits on la Generalitat ha pagat i ha complert amb les promeses donades en el seu moment al sector.

Deixa un comentari