14.9 C
Valls
Diumenge, Abril 5, 2020

Quatre espais mostren obres donades per les filles d’Anton Català Gomis

Aquest dissabte, dia 22 de febrer s’ha inaugurat l’exposició “Anton Català Gomis (1911-1970). Dels boixos a la pintura mural” al migdia a la Biblioteca Popular.

La mostra és fruit de la donació que Mireia i Glòria Català van fer el mes de maig de l’any passat al Museu de Valls. Les donants van lliurar un conjunt de cent vuitanta-dos cartrons, cent setanta-sis gravats al boix i de dues-cents vuitanta-dues xilografies impreses, realitzats pel seu pare. De tot aquest ampli conjunt, se’n podrà veure una part petita però representativa a l’exposició.

L’esmentada exposició tindrà quatre seus: la Biblioteca Popular, la sala de Sant Roc, l’ajuntament de Valls i l’església de Sant Joan. Tant a l’església de Sant Joan com a l’ajuntament es podrà veure la pintura mural, realitzada pel pintor, confrontada amb els cartrons previs que va elaborar per realitzar aquestes obres.

En canvi, a la sala de Sant Roc i a la Biblioteca Popular es podran veure els projectes de diverses obres murals, alguns apunts previs i els cartrons definitius per abordar la pintura. També es podrà comprendre l’evolució de la seva obra, des de les línies més clàssiques a la geometrització de la segona meitat dels anys cinquanta i seixanta.

Una altra de les facetes més conegudes de l’artista és el seu treball amb la xilografia. En aquest sentit, també es podrà veure el procés de treball, des del dibuix previ, a llapis, el boix tallat amb la imatge a reproduir i l’estampa impresa.

Subscriu-te a la nostra newsletter

perquè estiguis actualitzat amb les últimes notícies

Deixa una resposta

Introduïu el vostre comentari
Siusplau entra el teu nom aquí

Notícies relacionats

Últimes notícies

La Firagost de Valls manté les seves dates

De moment no hi ha previsió de suspendre o ajornar la Firagost. Foto: El Vallenc

Ajornada la Fira-Mercat del Vehicle Usat de Valls

Fira-Mercat del Vehicle Usat a Valls l'any passat. Foto: El Vallenc La VIII Fira-Mercat del Vehicle Usat i...

Neix una coalició internacional per respondre a la covid-19 en països amb recursos limitats

Es marquen com a objectiu accelerar la recerca sobre la covid-10 en aquelles àrees on el virus podria causar estralls en els ja de per si fràgils sistemes de salut i tenir un enorme impacte de salut en les poblacions vulnerables.

VÍDEO | L’altra cara dels serveis essencials: els quioscos

Els quioscos estan autoritzats a vendre diaris i revistes durant l'estat d'alarma, però el sector denuncia el descens que han patit les vendes

S’ajorna la reunió de la Taula de Coordinació de les Decennals

Imatge d'arxiu d'una reunió organitzativa de les Decennals La Taula de Coordinació de les Festes Decennals de la...