//‘Mitgeres’, la mostra de fotografia urbana que omplirà d’imatges de gran format el centre històric de Valls

‘Mitgeres’, la mostra de fotografia urbana que omplirà d’imatges de gran format el centre històric de Valls

La cooperativa d’habitatges La Titaranya de Valls ha acollit la presentació de “Mitgeres”, una iniciativa artística que instal·larà més de 20 imatges gegants al centre històric de Valls

per | 2019-09-24 19:51:4624/09/2019 19:51 | 0 comentaris

Convertir la ciutat de Valls en un espai fotogràfic i alhora posar en valor la nissaga dels fotoperiodistes Català-Roca. Aquest és un dels objectius principals de la primera mostra de fotografia documental al carrer “Mitgeres”, que s’ha presentat avui, dimarts 24 de setembre, a la cooperativa d’habitatges La Titaranya de Valls, o també coneguda com Ca l’Alemany, una antiga fàbrica de sabates.

La mostra neix d’una iniciativa conjunta entre el Casal Popular La Turba i Llumull Accions Audiovisuals, i amb la col·laboració del Museu de Valls. Del 27 de setembre al 6 d’octubre més de 20 fotografies de gran format romandran exposades a la vista de tothom. Les façanes mitgeres dels edificis i les places del centre històric de Valls, que actualment pateixen una greu degradació tant arquitectònicament com social, es convertiran així en un museu a peu de carrer. Precisament la mostra, que tal com han afirmat els seus creadors aspira a ser un festival, rau sota el nom de “Mitgeres” perquè totes aquestes fotografies de gran format seran instal·lades a les mitgeres dels edificis del barri vell de Valls.

“Una mirada en clau femenina”, així defineix un dels creadors del festival quin serà el fil conductor d’aquesta primera edició de la mostra, que serà la dona en totes les seves vessants. Aquest tema ha servit per escollir les fotografies dels i les autores participants, entre les quals trobem noms com Nuria López Torres (Barcelona), Enric Català (Valls) i Anna Surinyach (Barcelona).

Les activitats centrals de la mostra, com l’exposició “Àfrica en femení, Lluites i victòries de les dones de Gàmbia” o la reproducció del documental realitzat per Photolari “¿Machismo en la fotografía? Hablan ella”, tindran lloc del 27 de setembre al 6 d’octubre a l’antiga fàbrica del carrer dels Metges 14, però les fotografies romandran exposades als edificis fins a la propera edició de la mostra, l’any 2020.

Deixa un comentari