//L’exposició «Realisme (s)» encara la recta final

L’exposició «Realisme (s)» encara la recta final

D'altra banda, el proper dissabte 18 de gener, la comissària de la mostra, Mariona Seguranyes farà la segona i darrera visita guiada a l'exposició

per | 2020-01-11 18:00:4111/01/2020 18:00 | 0 comentaris

L’exposició: “Realisme(s) a Catalunya. (1917-1936). Del Picasso clàssic al Dalí surrealista.” al Museu de Valls encara la recta final. Queden pocs dies por poder-la visitar, fins el 19 de gener.

Abans però, aquest dissabte 11 de gener, a la tarda, Lluís Boada Domènech ha posat llum a les relacions entrecreuades d’artistes com Picaso, Sunyer, Elias, Humbert, Togores, Miró i Mercadé.

D’altra banda, el proper dissabte 18 de gener, la comissària de la mostra, Mariona Seguranyes farà la segona i darrera visita guiada a l’exposició.

Aquesta mostra s’ha estrenat a Sitges, on ha tingut un gran èxit, i després de Valls anirà al Museu de la Garrotxa. Però de les tres, la de Valls és la més extensa, amb un total de 54 obres.

L’exposició reuneix les millors obres de l’època d’entreguerres, signades per Enric Cristòfol Ricart, Joan Serra, Alfred Sisquella, Julián Castedo, Ramon de Capmany, Josep Mompou, Feliu Elias, Josep de Togores, Francesc Domingo, Apel·les Fenosa, Pere Pruna, Ángeles Sanyos, Ramon Casilda, Remedios Varo, Antoni Garcia, Leandre Cristòfol i Artur. El director del Museu de Valls, Jordi París, assegura que el recull d’obres és fruit dels tres museus esmentats i la Xarxa de Museus d’Art de Catalunya.

L’exposició mostra com el retorn al realisme i el classicisme va influir en els artistes catalans. Així, l’exposició relata les trobades i desencontres dels creadors en un marc de grans transformacions socials i polítiques, com l’avançada de la Primer Guerra Mundial, la Revolució Russa o la crisi del Govern espanyol, mentre a Catalunya moria el president de la Mancomunitat de Catalunya, Enric Prat de la Riba.

Deixa un comentari