//La vallenca Margarida Aritzeta, nova degana de la Institució de les Lletres Catalanes

La vallenca Margarida Aritzeta, nova degana de la Institució de les Lletres Catalanes

El Consell Assessor acaba de donar el vistiplau a la proposta de nomenament de l’escriptora vallenca

per | 2019-03-15 13:12:0915/03/2019 13:12 | 0 comentaris

La consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Laura Borràs, ha proposat al Consell Assessor de la Institució de les Lletres Catalanes el nomenament de l’escriptora vallenca Margarida Aritzeta com a nova degana de la ILC, en substitució d’Isabel-Clara Simó.

Margarida Aritzeta, que a partir d’ara presidirà la Junta de Govern de la ILC i la vicepresidència del Consell Assessor, va néixer a Valls l’any 1953. És mestra, llicenciada en Història Moderna i Contemporània, i doctora en Filologia Catalana amb una tesi sobre Josep Lleonart. Ha estat professora de Teoria de la Literatura a la Universitat Rovira i Virgili, on ha treballat durant trenta-vuit anys. Va obtenir el premi Víctor Català l’any 1980 (‘Quan la pedra es torna fang a les mans’) i el Sant Joan de novel·la el 1982 (‘Un febrer a la pell’); des d’aleshores ha publicat més d’una trentena de novel·les, treballs d’edició crítica, crítica literària i teoria de la literatura.

Aritzeta, Creu de Sant Jordi l’any 2018, serà nomenada pel president de la Generalitat per un període de tres anys renovable. Simó passarà a ocupar la vocalia d’exdegans

Deixa un comentari