//La vallenca Ester Fabregat guanya amb “Piel de Tetas” el 35è Premi Julio Antonio d’Escultura

La vallenca Ester Fabregat guanya amb “Piel de Tetas” el 35è Premi Julio Antonio d’Escultura

per | 2010-07-19 00:01:3119/07/2010 00:01 | 0 comentaris

En el marc de la Biennal d’Art 2010, el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, ha lliurat aquest divendres al vespre els guardons als guanyadors del concursos Tapiró de pintura i Julio Antonio d’escultura, dos prestigiosos certàmens que esdevenen un aparador de les darreres tendències creatives a nivell estatal. El premi Tapiró, que enguany arriba a la 37a edició, ha estat per a l’obra Col·lecció, de Regina Giménez Froiz, mentre que LUX&LOS, d’Àlvar Calvet, n’ha obtingut un accèssit. Així mateix, les obres MINH_02, d’Enric Font Companys, i “El último paso de la ceremonia2, d’Eva del Fraile Fiz, n’han rebut mencions honorífiques. Pel que fa al premi Julio Antonio, que celebra la 35a edició, s’ha lliurat a Ester Fabregat Molné per la seva obra “Piel de Tetas”. També s’ha atorgat un accèssit a Àngel Pomerol Sánchez per la seva creació Discursos en la prórroga. L’acte s’ha dut a terme al Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona (MAMT).

Els premis, oberts a tots els artistes residents a l’Estat, tenen com a objectiu fomentar la creació i la investigació en pintura i escultura. Els guanyadors obtenen com a premi una dotació en metàl·lic de 6.000 € per a cadascuna de les especialitats i la realització d’una exposició individual a la sala d’exposicions temporals del MAMT, amb l’edició del catàleg corresponent, en un termini màxim de dos anys des de la concessió del guardó. Si el jurat ho considera oportú, pot concedir un accèssit en cada especialitat de 3.000 € i una menció honorífica sense dotació econòmica.

Durant l’acte, Josep Poblet ha destacat l’arrelament i la dilatada trajectòria d’aquests premis d’art, així com la seva contribució a impulsar la tasca dels creadors. En aquest sentit, el president de la Diputació ha ressaltat que la biennal d’art representa un impuls “al valor, la innovació, el treball, la iniciativa i la constància”.

El jurat de l’edició 2010 ha estat presidit per Albert Vallvé Navarro, president de la Comissió de Cultura de la Diputació de Tarragona, i ha estat format per Vicenç Altaió, crític d’art i director de l’espai cultural Arts Santa Mònica de Barcelona; Teresa Luesma, directora del CDAN, Centro de Difusión del Arte y la Naturaleza, Fundación Beulas, d’Osca; Manel Margalef, artista i professor de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona i de la Universitat Rovira i Virgili; Diego Pujal, artista i guanyador del XXXVI Premi Tapiró de pintura de la Biennal d’Art 2008; Rosa M. Ricomà, directora del Museu d’Art Modern de la Diputació, i Pilar Casas, cap del Servei de Cultura d’aquesta institució.

Després del lliurament dels guardons, Josep Poblet ha inaugurat l’exposició de les obres guanyadores i seleccionades a la sala d’exposicions del MAMT. La mostra romandrà oberta fins al 29 d’agost de 2010.

Deixa un comentari