//Guerassim Voronkov i Ala Voronkova han actuat al Teatre Principal

Guerassim Voronkov i Ala Voronkova han actuat al Teatre Principal

Repertori dedicat a la música de ballet rus, amb obres de P. Chaikovski, A. Glazunov, N. Rimski-Korsakov A. Khachaturyan i S. Prokofiev, entre altres.

per | 2019-01-25 11:32:4825/01/2019 11:32 | 0 comentaris

Aquest dijous, dia 24 de gener, al Teatre Principal de Valls, ha tingut lloc un nou concert dintre del cicle  Nits de Clàssics a càrrec de Guerassim Voronkov i Ala Voronkova

En l’esmentat concert, han presentat un repertori dedicat a la música de ballet rus, amb obres de P. Chaikovski, A. Glazunov, N. Rimski-Korsakov A. Khachaturyan i S. Prokofiev, entre altres.

Des de la segona meitat del segle XIX, el ballet a Rússia contrau una gran rellevància gràcies al destacat nivell del teatre Mariinski de Sant Petersburg i del Teatre Bolxoi de Moscou. No obstant això, l’autèntica revolució i el seu reconeixement internacional van arribar gràcies a les aportacions que van fer grans compositors, com Txaikovski, Stravinsky, Prokófiev o Glière, que van convertir i elevar aquest gènere teatral en veritables obres d’art musical. Gràcies al gran valor eminentment musical, els ballets van sortir del seu hàbit teatral per entrar en els repertoris habituals dels auditoris de tot el món.

La figura del primer violí en l’orquestra del ballet sempre ha estat essencial; durant la confecció i preparació de l’espectacle el violinista hi era present, i gran part del pes musical i dramàtic estava al seu càrrec. D’aquí va néixer la necessitat de crear el lloc del “primer violí” del teatre imperial, ja que moltes més altres composicions eren per a violí solista i orquestra.

Deixa un comentari