//Els realismes a la Catalunya d’entreguerres arriben al Museu de Valls

Els realismes a la Catalunya d’entreguerres arriben al Museu de Valls

L’exposició mostra com el retorn al realisme i el classicisme va influir en els artistes catalans

per | 2019-10-25 20:15:2425/10/2019 20:15 | 0 comentaris

Des d’avui divendres dia 25 d’octubre, i fins al 19 de gener, les dues plantes del Museu de Valls acolliran una important exposició: “Realisme(s) a Catalunya. (1917-1936). Del Picasso clàssic al Dalí surrealista.” Aquesta mostra s’ha estrenat a Sitges, on ha tingut un gran èxit, i després de Valls anirà al Museu de la Garrotxa. Però de les tres, la de Valls és la més extensa, amb un total de 54 obres, segons que va informar Jordi París, director del Museu de Valls.

A Valls es podran veure excepcionalment les següents obres: de Salvador Dalí, Putrefactes del 1927, de Feliu Elias, Onze heures moins quart, cap a 1930, i Retrat del meu fill, 1916 del Museu d’Art de Sabadell, de Pere Pruna, Home assegut (Retrat de Domènec Pruna), 1927, de Julián Castedo, Paisatge, cap a 1923, o de Francesc Domingo, Sant Salvador de Caldes de Montbui, 1927 i de la col·lecció del Museu de Valls, Julián Castedo, Retrat femení, 1936, Josep Mompou, Eva i charlot 1922, Francesc Domingo, Pagès del Vallès, 1927.

El director del Museu de Valls, Jordi París, assegura que el recull d’obres és fruit dels tres museus esmentats i la Xarxa de Museus d’Art de Catalunya. L’exposició està comissariada per Mariona Seguranyes, historiadora de l’art i Doctora en Humanitats.

L’exposició mostra com el retorn al realisme i el classicisme va influir en els artistes catalans. Així, l’exposició relata les trobades i desacords dels creadors en un marc de grans transformacions socials i polítiques, com l’avançada de la Primera Guerra Mundial, la Revolució Russa o la crisi del govern espanyol, mentre a Catalunya moria el president de la Mancomunitat de Catalunya, Enric Prat de la Riba.

 

Deixa un comentari