//Els històrics “Os bonecos de Santo Aleixo”, un dels espectacles destacats del 15è Guant

Els històrics “Os bonecos de Santo Aleixo”, un dels espectacles destacats del 15è Guant

El 19 de novembre arrenca la programació, que s’allargarà fins al dia 24 del mateix mes. Passaran per l’escenari espectacles adreçats a tots els públics en què es combinaran diverses modalitats de titelles

per | 2019-11-11 13:30:1011/11/2019 13:30 | 0 comentaris

Aquest matí de dilluns, 11 de novembre, s’ha donat a conèixer la programació completa del festival de titelles Guant, que aquest any arriba a la seva 15a edició. Del 19 al 24 de novembre, una varietat d’espectacles, adreçats tant a públic infantil com adult, pujaran a l’escenari del Teatre Principal. També es podran veure espectacles a les altres poblacions que se sumen al festival: Alcover, el Morell, la Pobla de Mafumet i Mont-roig del Camp.

Un dels espectacles més destacats serà “Os bonecos de Santo Aleixo”, uns dels titelles més antics d’Europa, que sortiran a escena el proper dissabte 23 a les 10 del vespre. Vinguts de la regió de l’Alentejo (Portugal), aquest espectacle que conserva tota l’essència tradicional combina cultura popular i escriptura erudita. L’espectacle també es podrà veure a Alcover (diumenge 24, 18 h) i el Morell (diumenge 24, 12 h).

A aquesta proposta per a adults s’hi suma “Vida”, espectacle de la Compañía Javier Aranda en què dues mans són suficients per explicar una història des del naixement fins a la mort.

Pel que fa al públic infantil, es faran funcions escolars de l’espectacle “Una poma, un pomer”, així com una visita dinamitzada a l’exposició “Vint-i-cinc anys de Galiot Teatre”. Per als més menuts, destaca la funció “Núvol gris gras gros”, el diumenge 24 a les 11.30 h.

L’espectacle inaugural, “El silenci d’Hamelin”, dels igualadins Farrés Brothers i Companyia, fa una aposta per la inclusió, i barreja llengua de signes i paraules en una altra versió de la clàssica història del flautista. Es podrà veure el divendres 22 a les 18.30 h al Principal.

Les companyies del territori també tindran el seu espai al Guant, amb propostes com “Ulissa”, de la tarragonina Companyia La Genovesa, el dissabte 23  a les 18 h, o un taller de titelles de la Cia. L’Invisible, de Mont-roig del Camp. El Guant també serà present al carrer, ja que abans de l’inici dels espectacles, el capgròs del Senyor Guant, de “La Pessigolla”, es passejarà pels carrers de Valls per donar a conèixer el festival.

Deixa un comentari