/, Cultura, Portada Destacada/‘Els crims del convent’, el llibre inspirat en el convent de Santa Anna d’Alcover

‘Els crims del convent’, el llibre inspirat en el convent de Santa Anna d’Alcover

per | 2017-02-28 11:54:4828/02/2017 11:54 | 0 comentaris

A la sala d’actes de la Casa de Cultura d’Alcover, el proper divendres 10 de març a les 7 de la tarda, es presentarà el llibre ‘Els crims del convent’, de Salvador Balcells, i editat per l’Editorial Gregal, una presentació en què a més de l’autor hi intervindrà la vallenca Margarita Aritzeta.

La peculiaritat d’aquest llibre és que el Convent de les Arts —abans de Santa Anna— és el protagonista de la trama d’aquesta novel·la històrica amb connotacions detectivesques.

La seva sinopsi és: L’any 1869, el convent de Santa Anna d’Alcover, abandonat pels frares arran de la desamortització de béns eclesiàstics, acull pobres a les seves cel·les i a l’hospital, instal·lat a l’antiga església. Prop del convent apareix un cadàver amb el cap i la cara esclafats a cops. Un gos misteriós n’ha permès la descoberta. És època de revoltes i l’absència de policia al poble obliga l’alcalde a encarregar la investigació a l’agutzil i el sereno locals. Han d’esbrinar qui és la víctima i qui l’ha assassinada. Poc després, en un altre indret del poble apareix un segon home mort de manera semblant. Aquesta vegada es tracta d’un conegut pagès. La convicció que hi ha un assassí en sèrie angunieja la població. Un fet casual permet saber qui era la primera víctima. Fa la impressió que el segon crim pot haver estat només un parany per distreure l’atenció del primer. Finalment, la recerca del criminal ja es pot centrar en un sol home, relacionat amb el convent de Santa Anna.

Deixa un comentari