//El proper Simposi Casteller debatrà sobre el periodisme i la tècnica castellera

El proper Simposi Casteller debatrà sobre el periodisme i la tècnica castellera

El 9è Simposi Casteller de Catalunya tindrà lloc el matí del dissabte 26 de d’octubre a l’edifici cultural del convent del Carme de Valls

per | 2019-10-09 17:21:1109/10/2019 17:21 | 1 comentari

La dificultat dels castells amb folres i manilles envers la de les construccions netes, així com els models periodístics en el món casteller, protagonitzen el 9è Simposi Casteller de Catalunya en la jornada matinal del dissabte 26 de d’octubre a l’edifici cultural del convent del Carme de Valls.

La comissió organitzadora ha plantejat dos temes d’anàlisi. El primer aborda els diferents models periodístics en el món casteller. No es realitzarà des d’una mirada estrictament castellera sinó que s’intentaran traçar comparatives amb altres retransmissions de festes patrimonials d’important ressò mediàtic. Els ponents seran el veterà periodista de TVE Javier Solano, especialista en els Sanfermines de Pamplona; el pioner de les retransmissions televisives a TV3 Agustí Forné; el degà dels cronistes castellers Eloi Miralles; la presidenta del Col·legi de Periodistes de Tarragona, vicedegana de Catalunya i periodista de Catalunya Ràdio Coia Ballesté, i el també periodista d’El Punt Avui Joan Beumala. La taula serà conduïda per Quim Pons.

L’altra temàtica tracta la dificultat de construccions ben diferents, com les que porten folre i manilles i les que s’aixequen sense folre. El debat comptarà no sols amb la participació de castelleres i castellers dels Castellers de Vilafranca, els Minyons de Terrassa i la Jove de Tarragona, sinó també d’especialistes científics com els doctors Jordi Porta i Jaume Rosset. Moderarà el debat el periodista Pep Ribes.

Un comentari

  1. Francesc Manresa Baró 10 Octubre 2019 en 19:03

    Ecigim més professionalitat als mitjana, principalmente, aquells, més profesionals i que s’hi han afegit les últimos decides, que no coneixen k’argot Casteller de cada indret. Principalment de les agrupaciones pioneres. E
    Almenys, fora desitjable, que es tingués en compte, quan es referisin a cada una en els reportarles, entrevistes, croniques i transmisiones. Tenir molta cura ahora de parlar d’ina determinada agrupación, en el seu argot i expressió autocton. Pel que sembla, també en el nostre folklore, Hi ha aterrat la globalització i causa una gran discriminación, sempre en detrimento de les més antigues, que son les que hi han aportar tots els valors, que demés, per raons obvies, no tenen. O si més no, no tenen el vagatge necessari que els he donar per la tradición i una arrel social molt forta.

Deixa un comentari