//El Museu de Valls organitza un conjunt d’activitats interdisciplinàries sobre la mostra de Vicente Rodes

El Museu de Valls organitza un conjunt d’activitats interdisciplinàries sobre la mostra de Vicente Rodes

Una xerrada sobre la moda al segle XIX, una ‘master class’ sobre la tècnica del pastel, un concert, una conferència sobre la vida del pintor i una vista guiada conformen el programa

per | 2019-03-25 12:36:2625/03/2019 12:36 | 0 comentaris

Amb motiu de l’exposició “Vicente Rodes Aries: L’estudi del natural. De l’Acadèmia al Romanticisme”, que es pot veure a les sales del Museu de Valls fins al 28 d’abril, s’han programat diverses activitats per acostar la vida del pintor i l’època en què va viure. Les activitats previstes són diverses xerrades, una sobre la moda a la primera meitat del segle XIX, impartida per l’especialista en moda Sílvia Rosés, i una segona sobre la vida d’aquest artista polifacètic, i  així mateix es planteja una ‘master class’ sobre la tècnica del pastel, un concert amb música de l’època i una visita guiada a l’exposició.

Les activitats van començar el dissabte dia 23 de març, a les 6 de la tarda, amb la xerrada “La moda a l’època romàntica (1820-1860)” impartida per l’especialista en moda Sílvia Rosés, la qual ens va acostar a la moda de l’època d’en Rodes. Arrencant des de la Revolució Francesa, va parlar de la moda de la primera meitat del segle XIX, que es pot veure reflectida a les obres del pintor.

La segona activitat serà el 27 de març, a dos quarts de 8 del vespre, amb una ‘master class’ sobre la tècnica del pastel que impartirà l’artista Mercè Modol, la qual farà una classe pràctica on ensenyarà els seus secrets i com es treballa.

La següent activitat serà el dimecres 3 d’abril, a dos quarts de 8 del vespre, amb una conferència amb el títol “Vicente Rodes, un artista polièdric”, impartida per Jep Martí, arxiver i investigador de la fotografia, que farà unes pinzellades sobre la vida de l’artista i les diverses vessants que va conrear, des de la pintura a la daguerreotípia.

La quarta activitat serà el dia 5 d’abril, a les 8 del vespre, amb un concert a l’entorn de Vicente Rodes.

S’acaba aquest cicle d’activitats el diumenge 7 d’abril, a les 12 del migdia, amb una visita guiada a l’exposició “Vicente Rodes Aries”, conduïda pel director del Museu de Valls, Jordi París, on es podrà descobrir l’obra de l’artista i la seva vinculació amb la nostra ciutat.

Deixa un comentari