DansAra, Espai Municipal de Dansa de Sarral, celebra un nou èxit per a X-Trem, la videodansa que va produir fa un any, el setembre de 2016, amb un grup d’alumnes del centre i que suma ja onze seleccions oficials a diferents festivals internacionals. La darrera d’elles l’han conegut aquest cap de setmana i és la Selecció Oficial a la Muestra Concurso internacional de VideoDanza Video-Movimiento 2017 de Colòmbia, festival que s’està celebrant a Bogotà aquest cap de setmana, i on la peça opta a dos premis. A més, X-Trem comparteix selecció amb una altra videodansa molt especial també produïda per DansPXL i rodada a les instal·lacions de la Cooperativa Vinícola de Sarral. Es tracta de Nigra, interpretada per la directora de DansAra, Mei Casabona, juntament amb Saüc Bonet.

X-Trem es va rodar a les instal·lacions de Kasabona a Valls, per convertir així en videodansa una coreografia original que Casabona va crear el gener de 2016 pensant en una peça per a escenari. Hi participaven diferents alumnes del nivell avançat de DansAra, que vivien així la seva primera experiència de dansa per a pantalla. La producció es va presentar en línia per tancar el 2016, i va rebre una gran acollida a la xarxa.

Fins al moment, la videodansa ha estat selecció oficial en onze festivals internacionals. Fa tan sols una setmana, Casabona i Marta Arjona, directora audiovisual de la peça, viatjaven fins a València per presentar l’obra i explicar el seu procés de creació al IV Encuentro Internacional de Video-Danza y Video-Performance UPV 2017.

La peça compta amb el suport de l’Ajuntament de Sarral i està produïda per DansPXL en col·laboració amb DansAra, Espai Municipal de Dansa de Sarral, amb coreografia original de Mei Casabona i dirigida per Marta Arjona. A través del moviment el mateix ballarí experimenta constantment canvis físics i emocionals, i X-Trem pretén dissenyar connexions a partir de l’abstracció del moviment on el cos, l’espai i la imatge dibuixen i defineixen per tal de despertar en l’espectador quelcom personal i únic.

El format de la videodansa és quelcom que forma ja part de DansAra i que fa que els alumnes descobreixin una nova manera de viure i entendre la dansa. És per això que l’experiència es repeteix, i precisament aquest proper cap de setmana un grup d’alumnes del centre rodarà una nova videodansa amb DansPXL en un indret molt especial de Sarral.