//Ambiciós programa per a la celebració de “Gerhard, Beethoven i Carner”

Ambiciós programa per a la celebració de “Gerhard, Beethoven i Carner”

És un compromís amb el patrimoni musical català de l’Associació Amics de la Música de Valls, l’Associació Musical Eduard Toldrà de Vilanova i l’Institut d’Estudis Vallencs

per | 2019-09-25 09:00:0425/09/2019 09:00 | 0 comentaris

Aquest dimarts, 24 de setembre, a la seu del Institut d’Estudis Vallencs s’ha donat el tret de sortida a les activitats pertanyents al cicle “Gerhard, Beethoven, Carner, una celebració”, que es portaran a cap des del setembre d’aquest 2019 fins al gener del 2020, una programació específica, englobada dintre de les temporades de concerts de 2019 fins al 2021 de Nits de Clàssics.

És un compromís amb el patrimoni musical català de l’Associació Amics de la Música de Valls, l’Associació Musical Eduard Toldrà de Vilanova i l’Institut d’Estudis Vallencs. Un projecte creat amb motiu de la coincidència de tres efemèrides importants durant l’any 2020: el 250è aniversari del naixement de Ludwig van Beethoven, i el 50è aniversari de la mort de Robert Gerhard, fill de Valls, i del poeta Josep Carner, una poesia present en l’obra de diversos compositors contemporanis catalans.

Aquest acte no vol ser només la presentació de les manifestacions culturals, concerts i conferències, musicals i acadèmics que es faran al Teatre Principal de Valls, i les sessions acadèmiques a l’Aula Gerhard de l’Institut d’Estudis Vallencs; així doncs, aquest acte serà el primer de l’Aula Gerhard, ja que es comentarà, s’analitzarà i es valorarà el programa commemoratiu.

Ha conduït l’acte el musicòleg i periodista musical de Catalunya Música Albert Torrens. Ha consistit en dues taula rodones. Una primera amb intervenció dels tres presidents de les entitats organitzadores, per explicar com es va gestar i quins són els objectius d’aquest projecte que atrau l’atenció de la societat musical del nostre país i de la resta de l’estat.

En una segona taula rodona ha participat el mestre Edmon Colomer, director i assessor del projecte; Oriol Pérez i Treviño, Gabrielle Deakin, Carles Duarte i Carlos Duque. Ells han estat els encarregats de fer una anàlisi de la programació i, a la vegada, comentar les característiques i la raó imperant en la seva preparació.

Deixa un comentari