//Una ecoplanta mostra el seu interès per instal·lar-se al Morell

Una ecoplanta mostra el seu interès per instal·lar-se al Morell

El projecte de la nova planta es va presentar al plenari. Una planta que es posaria al polígon nord del Morell i donaria uns dos-cents llocs de treball. Les bones comunicacions són un punt important de l’interès de l’empresa

per | 2018-05-10 11:51:3410/05/2018 11:51 | 0 comentaris

Dimarts a l’ajuntament del Morell es va presentar una ecoplanta que té l’interès pel Morell. La presentació va anar a càrrec de l’empresa Suez i Enerkem. Van presentar el projecte d’una ecoplanta d’indústria química verda pionera en l’economia circular. Acostumats a l’economia lineal, entenen un procés de producció que va des de la matèria primera fins a finalitzar en residu, ben diferent del que es proposa ara: que la producció s’acabi reciclant i aquesta esdevingui producció de nou. La matèria secundària dins del procés circular es coneix com a residu i prové del 10% del reciclatge de la fracció resta, és a dir, del contenidor gris que trobem a cada poble i ciutat de Catalunya.

Amb aquesta fracció resta com a recurs arribat a l’ecoplanta, s’iniciaria el procés de transformació en el metanol verd, el qual a la vegada permetria materialitzar altres productes com plàstic, dissolvents i pintures, adhesius, resines plàstiques, aerosols i biocombustibles.

En aquest sentit, l’Ecoplanta Molecular Recycling Solutions impulsaria aquest nou model empresarial i de producció responsable i sostenible per primera vegada al sud d’Europa, aprofitant una tecnologia innovadora que ja funciona Edmonton (Canadà) i Rotterdam (Holanda).

Entre les raons que van exposar Suez i Enerkem a l’hora de fixar-se en el Morell hi trobem les bones comunicacions i el factor d’ésser un territori amb indústria química al voltant, el qual els interessa especialment pels clients potencials que això suposaria i per la comoditat quant a serveis. A la vegada, les empreses també van defensar que la seva presència podria afavorir la creació d’un hipotètic clúster al voltant del metanol verd i que, de ben segur, suposaria 700 llocs de treball en fase de construcció i 200 llocs de treball en fase d’operació.

A més d’aquests avantatges, Enerkem i Suez van voler destacar que la indústria que defensen minimitza les causes del canvi climàtic tot afirmant que el seu ecoparc tindrà zero emissions de dioxines i furans, zero emissions de material particulat i zero emissions de butadiè.

Deixa un comentari