/, Portada Destacada/Un diumenge de Corpus Christi mirant el cel

Un diumenge de Corpus Christi mirant el cel

Excepte en dos casos, Nulles i Vila-rodona, la resta de municipi els actes de Corpus s’han fet aquest diumenge, en alguns casos de migdia i en altres de tarda

per | 2018-06-03 15:30:0603/06/2018 15:30 | 0 comentaris

Totes les parròquies de la comarca estan celebrant la festivitat de Corpus Christi i, en algunes poblacions, a més de fer-ho amb un ofici religiós, la commemoren amb una processó pels carrers de la població encara que ha estat un dia mirant el cel si plovia o no.
La majoria de les processons s’estant fent aquest diumenge 3 de juny, encara que en alguns casos com el cas de Nulles i de Vila-rodona es van fer el dissabte 2 de juny.

Pel que fa a les celebracions d’aquest diumenge s’han dut a terme per la tarda en la franja horària entre les 6 i les 8 de la tarda com els casos del Pla de Santa Maria, Alcover, Pont d’Armentera o Puigpelat per posar alguns exemples, però en algun municipi es farà en horari de matí, com a Cabra del Camp, Figuerola del Camp o Rodonyà, entre altres casos.

També cal destacar que en algunes poblacions es prepararan les catifes de pètals de flors, fulles o serradures pintades, com és el cas d’Alcover, en què a la processó també hi ha la participació de la Colla Gegantera tot obrint el pas.

També cal destacar que a les processons de Corpus són protagonistes els joves que enguany han rebut el sagrament de la primera comunió que hi han participat acompanyat pels seus familiars.

Deixa un comentari