//Salomó acomiada l’estiu amb tres concerts de Jazz i Gospel gratuïts aquest dissabte

Salomó acomiada l’estiu amb tres concerts de Jazz i Gospel gratuïts aquest dissabte

El poble també obrirà dissabte l'històric edifici renaixentista 'Cal Cadernal' on es podrà visitar l'exposició fotogràfica "Patrimoni Oblidat. Memòria Literària"

per | 2019-09-13 10:32:1513/09/2019 10:32 | 0 comentaris

Dir adéu a l’estiu amb un cap de setmana farcit d’esdeveniments culturals gratuïts per a tots els públics. És la proposta que presenta el poble de Salomó per tots els ciutadans del territori interessats en la música, la història, la fotografia i els vehicles clàssics.

Les cançons més mítiques de Frank Sinatra, Aretha Franklin, Bebo Valdés o Miles Davis sonaran aquest dissabte dia 14 a l’escenari de la plaça de l’església de Salomó, de la mà de músics professionals i artistes convidats d’arreu de Catalunya. S’oferiran un total de tres concerts, totalment gratuïts, de Gospel, Jazz i Blues durant la tarda i la nit. “Seran sobretot cançons dels anys 50 i 60 que la gent reconeixerà de les pel·lícules musicals o de les bandes sonores”, explica David Rovira, un dels organitzadors del II Festival de Jazz de Salomó.

“Que la música negra es conegui més i tothom la gaudeixi”
El primer dels concerts arrencarà a les 18:00 h de la mà de la coral de Barcelona La Sedeta Gospel Singers. En acabar, prendran el relleu els músics i les cantants del primer concert de Jazz i Jam’ Sesions. “A la pista de ball hi són convidats tots els balladors de Swing Dance que ho desitgin”, assegura l’organitzador, qui apunta que la intenció del festival és “que la música negra es conegui més i que tothom la gaudeixi”.

A les 21:30 h s’oferirà un sopar popular amb fideuada per a tot aquell que vulgui, a un preu de 15 euros el menú complet. La música tornarà a aquest icònic punt de la localitat a les 23:00 h amb el segon concert de Jazz que oferiran 11 músics i cantants.

Fer memòria d’espais oblidats mitjançant la fotografia i la literatura
A més del festival de música, el visitant també podrà accedir de franc, al llarg de tota la tarda de dissabte, a l’edifici d’estil renaixentista ‘Cal Cadernal’ de Salomó, on aquest divendres s’inaugura l’exposició “Patrimoni Oblidat. Memòria Literària” de la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana i l’Institut Ramon Muntaner.

La mostra és una retrospectiva fotogràfica d’elements patrimonials, des de paisatges naturals, urbans i agraris a monuments i pobles que amb el pas dels segles han estat abandonats, i no sempre
recuperats. Foren font d’inspiració literària i van esdevenir objecte d’atenció en forma de descripcions per part d’escriptors coneguts que els van saber plasmar en les seves obres.

“No us deixeu perdre l’oportunitat de visitar aquesta mostra que ens acosta a l’evolució del nostre patrimoni natural, arquitectònic, arqueològic i monumental mitjançant la combinació de la imatge
fotogràfica i la literatura”, apunta l’historiador i alhora alcalde de Salomó, Antoni Virgili.

Una gimcana amb vehicles clàssics

Com a colofó final, la localitat acollirà diumenge dia 15 una trobada de vehicles clàssics molt peculiar: els conductors participaran amb els seus cotxes d’una divertida gimcana per diferents carrers de Salomó, a partir de les 10:30 h del matí. “Totes les proves les hauran de fer des del cotxe. Els visitants podran veure’ls, per exemple, tirant les bitlles catalanes des de dins del vehicle”, apunta un dels organitzadors de Salomó Clàssics, Eudald Peris.

Deixa un comentari