//Preocupació a Vila-rodona pel retard de la nova escola

Preocupació a Vila-rodona pel retard de la nova escola

La proposta d’Educació per avançar temps és que l’Ajuntament pagui primer el projecte i faci tots els tràmits. L’Ajuntament ho consultarà als veïns perquè això altera els comptes municipals previstos

per | 2019-05-14 09:25:4914/05/2019 09:25 | 0 comentaris

Arran de l’aprovació per part del govern de la Generalitat de la construcció molt aviat de noves escoles i en veure que el cas de Vila-rodona no hi era, es va generar molta preocupació entre la comunitat educativa de l’escola Bernardí Tolrà de Vila-rodona i també a l’Ajuntament de la localitat.

Fa onze anys que els alumnes estan en aules prefabricades i amb moltes promeses de fer una nova escola. Sempre se’ls havia dit que era una prioritat. D’aquí el desencís en conèixer la notícia que no estaven en aquesta llista d’actuacions immediates.

Es va demanar una reunió urgent amb el Departament per demanar informació i explicacions. El director territorial d’Ensenyament, Jean Marc Segarra, va acceptar d’anar a Vila-rodona a donar les explicacions.

Aquesta reunió es va fer el passat 9 de maig a la tarda a Vila-rodona amb mestres, regidors i AMPA.

Jean Marc Segarra va explicar que les construccions que es van aprovar fa uns dies són en caràcter d’emergència i que després vindran unes altres entre les quals hi haurà segur la de Vila-rodona encara que puguin passar un o dos anys més.

Ara bé, va aconsellar que per avançar temps, com a mínim un any, es proposés que tot el projecte i els tràmits els fes l’Ajuntament i posteriorment la Generalitat ja aniria tornant els diners.
El projecte, amb tot inclòs, està valorat en uns 200.000 euros, quantitat que faria alterar els comptes municipals previstos.

Per això el consistori té previst que els ciutadans ho decideixin ja sigui fent una reunió veïnal o fins i tot fent un referèndum.

Deixa un comentari