//Per primera vegada, el castell de Vallmoll a la Nit de Museus

Per primera vegada, el castell de Vallmoll a la Nit de Museus

Des de les 9 del vespre i fins a mitjanit es faran diverses activitats per celebrar el Dia Internacional dels Museus

per | 2019-05-15 16:22:4515/05/2019 16:22 | 0 comentaris

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional dels Museus, Vallmoll obre les portes del seu castell aquest dissabte, 18 de maig de 9 a 11 de la nit, i convida a tothom a gaudir d’una vetllada cultural i artística inoblidable. La Nit dels Museus se celebra per primer cop a Vallmoll, i ho fa aprofitant que ha recuperat de l’oblit un magnífic element patrimonial gràcies a la seva restauració, i que a partir d’ara ha de prendre forma i definir la seva nova identitat.

Durant la visita el públic s’endinsarà en l’edifici reformat per conèixer una primera intervenció expositiva que sota el títol “Vivències. El castell de Vallmoll” convida a reflexionar sobre els inicis d’un país a través d’un recorregut on arquitectura, poble, memòria i art es fusionen en un sol relat. Es tracta de començar a interpretar aquest magnífic edifici, que encara té molt i molt a explicar, fer un primer pas per recuperar l’esplendor perduda, ara, sota un nou embolcall. I per fer-ho, res millor que endinsar-nos de nit en les seves entranyes, passejar pels espais ocults, descobrir-hi racons secrets i retrobar velles històries.

La vetllada comptarà amb l’actuació “No llencis les cartes d’amor” de George Olshanetsky a la guitarra i Marta Alonso, que hi posarà la veu, en un apunt musical molt especial i entranyable que recupera la memòria agredolça de la Guerra Civil, coincidint amb el final del conflicte ara fa 80 anys.

I per acomiadar una nit tan especial, s’oferirà un tast de la típica coca de Vallmoll i cervesa artesanal Rosita.

Deixa un comentari