//“Pel pla del Pla”, la nova ruta senyalitzada del Pla

“Pel pla del Pla”, la nova ruta senyalitzada del Pla

Serà el 17 de novembre en el decurs del 55è Dia del Camí de la Muntanya, que enguany es farà al Pla amb motiu del 25è aniversari de la Xiruca Foradada

per | 2019-10-31 15:49:5331/10/2019 15:49 | 0 comentaris

El Centre Excursionista La Xiruca Foradada, del Pla de Santa Maria, organitza la Caminada Popular del 55è Dia del Camí de Muntanya, el pròxim diumenge 17 de novembre al matí. Aquesta trobada servirà per inaugurar una nova ruta senyalitzada que s’ha batejat amb el nom “Pel pla del Pla”, té una llargada de 12,5 quilòmetres sense desnivell i és apta per a tots els públics.

L’acte s’emmarca en el 25è aniversari de la constitució de La Xiruca Foradada, que té lloc aquest 2019. L’Ajuntament del Pla col·labora amb l’entitat per facilitar la senyalització de la ruta i la celebració de la diada. El Dia del Camí de Muntanya és una iniciativa creada per la IV Vegueria de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).

La nova ruta fa un recorregut circular per diversos camins del terme que es volen revaloritzar. El primer tram correspon al GR 175 –la Ruta del Cister– fins a les barraques de pedra seca de la Capona. També passa pel camí de Sant Pere, les Parellades i el Camp de Vol del Pla, fins a finalitzar al recinte de l’antiga Fàbrica Tèxtil.

La inscripció està oberta a tothom i es pot fer en línia, a través de la pàgina web de la FEEC. Per als membres d’aquesta, és gratuïta i per al públic en general el cost de l’activitat és de 6,50 euros, que inclouen l’assegurança i l’esmorzar.

El programa per al dia 17 de novembre preveu la recepció i acreditacions a partir de les 8 del matí al recinte de La Fàbrica del Pla. L’inici de la caminada serà a les 9 en punt i a les 10 tindrà lloc l’esmorzar, proporcionat per l’organització, a l’aparcament de la Ruta de la Capona. Després de la inauguració formal del camí seguirà la passejada que es clourà amb el retorn a La Fàbrica a les 13.30 del migdia.

Es preveu que més de mig miler de persones assisteixin a la caminada. A la tarda, l’Ajuntament els oferirà visites guiades gratuïtes al Centre d’Interpretació del Tèxtil i a l’església romànica de Sant Ramon.

Deixa un comentari