La Biblioteca d’Alcover, a partir d’aquest divendres 29 de setembre ha tornat a obrir les seves portes després d’uns mesos d’aturada, amb importants canvis tant pel que fa a la reestructuració i distribució de l’espai com per la seva incorporació al Sistema de Lectura Pública de Catalunya.

L’acte de reobertura ha estat a les 5 de la tarda Josep Vives, cap de Servei de les Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, i l’alcalde d’Alcover, Robert Figueras, juntament amb els regidors del consistori i la bibliotecària Pepita Obradó.
Desprès d’unes paraules breus de part de l’alcalde amb la bona presència de gent, s’ha fet un contacontes infantil a càrrec de la companyia Ruskus Patruskus, que va presentar l’espectacle Setciències.

Moment de la presentació de la reobertura

La principal novetat és que la Biblioteca d’Alcover d’incorpora al Sistema de Lectura Pública de Catalunya, que permet una sèrie d’importants avantatges com és l’accés als serveis de suport de la lectura i a treballar conjuntament amb la resta de biblioteques de comptarà amb més recursos provinents de la Generalitat i es pot accedir al préstec interbibliotecari. Per altra banda, els usuaris disposen d’un nou carnet vàlid per ser utilitzat a totes les biblioteques públiques catalanes, així com també s’ofereixen activitats de foment de la lectura i el suport tècnic necessari si existeix algun tipus d’incidència.
A més a més hi ha noves publicacions provinents de la Central de Biblioteques de Tarragona i s’ha reestructurat l’espai de la biblioteca.