L’alcalde de la Pobla de Mafumet, Joan Maria Sardà, respon les acusacions que la Plataforma Cel Net ha fet: “L’Ajuntament que presideixo mai no ha estat en contra de la Taula de la Qualitat de l’Aire al Camp de Tarragona. Ben al contrari, des del principi hi hem estat d’acord, però amb la ferma convicció que ha de ser liderat i pagat per la Generalitat”.

En aquest sentit, la Pobla reitera que “en cap cas ens hem negat a fer un estudi sobre la qualitat de l’aire” sinó que, tal com aclareix l’alcalde, “només hem dit que no al fet de pagar una subvenció de milers d’euros a un grup ecologista que, a més, no és del nostre municipi”.

Així mateix, l’Ajuntament pobletà argumenta que “les competències en la mesura de l’aire són de la Generalitat i, en conseqüència, les despeses d’aquest àmbit han de ser també de la Generalitat, i no pas dels ajuntaments, que tenim altres competències i obligacions”. De fet, l’alcalde de la Pobla ha recordat que “aquest grup ecologista ens demanava molts diners i, a la Pobla, preferim destinar-los a cobrir les necessitats del nostre municipi i de la nostra gent i no pas a subvencionar un grup d’un altre municipi per a una activitat que és competència de la Generalitat i que pot assumir, com ara està fent”.

Finalment, Joan Maria Sardà ha criticat la postura “cínica” que ha adoptat la Plataforma Cel Net, la qual “es nega a assistir a la reunió de treball de la Taula, argumentant que aquesta se celebra a la Pobla, però en canvi convoca la seva ‘roda de premsa’ en un edifici municipal propietat de l’Ajuntament de la Pobla de Mafumet”.