//La Setmana Santa ja ha arribat

La Setmana Santa ja ha arribat

La Setmana Santa comença aquest diumenge 14 d’abril amb la celebració del Diumenge de Rams, amb uns actes religiosos que afecten tots els municipis amb més o menys intensitat.

per | 2019-04-13 09:00:2713/04/2019 09:00 | 0 comentaris

La Setmana Santa a mes a més de ser dies de vacances i de mones, en la societat catalana es també sinònim d’actes religiosos comença aquest diumenge 14 d’abril amb la celebració del  Diumenge de Rams, amb uns actes religiosos que afecten tots els municipis amb més o menys intensitat.

Cal destacar que a l’Alt Camp hi ha algun cas com el de Nulles i el Rourell en què la benedicció és dissabte a la tarda. Donant un cop d’ull als horaris de benedicció de Diumenge de Rams, els més matiners seran Cabra, Querol i els Garidells.

En canvi, els més tardans del matí dominical es troben al Milà, la Riba, Fontscaldes, el Milà o Vallmoll, on serà a la 1 del migdia. Però la gran majoria seran entre les 11 i la 1 del migdia. També destacar que sortiran els primers via crucis, però no pas a tots els municipis. Començaran entre les 5 i les 6 de la tarda. De tots, el que crida més l’atenció és el d’Alcover, on s’anirà fins al Calvari acompanyats del grup dels armats. En alguns casos com Cabra i Figuerola es fan al migdia.

Els actes centrals de la Setmana Santa continuaran a partir de Dijous Sant i conclouran el Diumenge de Pasqua, amb els horaris que hi ha en el quadre annex. Hi ha canvis d’horaris importants respecte anys anterior provocades a reestructuracions de funcions dels capellans que han de cobrir els serveis religiosos de diverses parròquies  . De tots els canvis d’horaris destaca la processó del Sant Enterrament de Vallmoll que es farà el Dijous Sant per comptes del Divendres Sant.

Excepte els actes de Picamoixons i Valls, el quadre resum dels actes religiosos de Setmana Santa és el següent.

Deixa un comentari