//La restauració del Molí de Dalt anima el plenari d’Alcover

La restauració del Molí de Dalt anima el plenari d’Alcover

L’equip de govern vota en contra de la moció presentada per SI sobre restaurar el Molí de Dalt perquè el cost es massa elevat i no es pot fer sense finançament extern.

per | 2018-09-07 22:28:5707/09/2018 22:28 | 0 comentaris

El grup de Solidaritat Catalana per la Independència –SI- d’Alcover, ha presentat una moció en la qual demanava a l’Ajuntament que redactés un projecte per executar i arreglar el Molí de Dalt del Mas de Forès el 2019, un lloc declarat bé d’interès local i que es troba en molt mal estat. Concretament es parlava d’enderrocar el que està malmès i posar una teulada nova.

El debat s’ha protagonitzat entre el portaveu del grup del SI i l’alcalde, en nom de l’equip de govern. La moció ha estat rebutjada perquè els set regidors d’ApC han votat en contra de la moció, mentre que els sis regidors restants d’ERC, CUP i SI, han votat a favor.

En síntesi, l’argument de l’equip de govern de votar en contra és que el cost total de l’actuació és molt alt i no es pot fer si no hi ha una subvenció externa. En el cas que l’ajuntament es fes càrrec de tot el cost, hipotecària les inversions del pressupost del 2019 cosa que no vol fer. És a dir, ja hi ha un projecte fet i una partida pressupostària però aquesta és insuficient per fer tot el projecte pagant només les arques municipals.

Per la seva banda, el grup municipal de SI retreu a l’equip de govern el fet de no veure voluntat de fer aquesta actuació i que “té altres prioritats”, tot recordant que des del 2015 i hagut una partida i que aquesta no s’ha executat. També ha recordat que el 2015 hi havia uns 72.000 euros que en el seu moment es va decidir destinar-los a un altra actuació, com fou el parc infantil de la piscina.

L’altra moció, la presentada pel grup municipal d’ERC, en què demana que Alcover s’adhereixi al Programa Reempresa -que serveix a empresaris i empresàries com una borsa de negocis disponibles per facilitar l’adquisició dels mateixos en el cas de traspàs o jubilació entre altres casos- es va aprovar per a unanimitat.

La resta de punts del plenari han estat de tràmit.

Deixa un comentari