//Josep Maria Girona porta a Alcover “Joan Puig i Ferreter, el llegat d’Irene Vallverdú”

Josep Maria Girona porta a Alcover “Joan Puig i Ferreter, el llegat d’Irene Vallverdú”

L’acte es farà el 22 de febrer a les 7 de la tarda a Ca Cosme. Seguidament es podrà visitar un mostra representativa del fons d’Irene Vallverdú al Museu

per | 2019-02-14 16:31:4014/02/2019 16:31 | 0 comentaris

El divendres 22 de febrer a les 7 de la tarda, Josep Maria Girona Compte descobrirà Joan Puig i Ferreter des d’una vessant desconeguda.

El motiu perquè Josep Maria Girona hagi indagat en la controvertida vida del personatge cal cercar-lo en la seva etapa d’estudiant universitari, quan el professor Ramon Barnils li va encarregar de fer un treball sobre algú que hagués estat periodista i novel·lista alhora. Aquest fet el conduí a descobrir el fons documental i bibliogràfic de l’alcoverenca Irene Vallverdú, especialment un plec de cartes en què es veu la relació entre l’escriptor i els seus didos, que a la llarga van esdevenir els avis d’Irene. En la documentació es plasmen les diverses realitats viscudes en un context convuls i difícil, a cavall entre la República, la Guerra Civil i la immediata postguerra.

La xerrada de Josep Maria Girona, sota el títol “Joan Puig i Ferrater, el llegat d’Irene Vallverdú”, farà un repàs d’una època entremig d’imatges i records íntims i la lectura teatralitzada d’algunes cartes que destaquen per la seva emotivitat i significat.

L’acte s’iniciarà a Ca Cosme, on es farà la xerrada, per acabar al museu, indret on a l’espai Cosme Vidal es visitarà una mostra representativa del fons d’Irene Vallverdú.

Deixa un comentari