//Joan Martí Alanis, recordat en una jornada monogràfica a Alcover

Joan Martí Alanis, recordat en una jornada monogràfica a Alcover

La jornada, que durarà tot el matí d’aquest divendres, ha estat inaugurada per l’alcalde d’Alcover, Robert Figueras, i per mossèn Jordi Figueras

per | 2019-06-07 10:49:0307/06/2019 10:49 | 0 comentaris

La biografia i el llegat de monsenyor Joan Martí Alanis, nascut al Milà i que va arribar a ser bisbe de la Seu d’Urgell i copríncep d’Andorra, és protagonista en una jornada monogràfica que es fa al Convent de les Arts d’Alcover.
La jornada s’està fent aquest divendres, 7 de juny, durant tot el matí.
Ha començat a les 10 del matí amb la salutació de l’alcalde, Robert Figueras, i la presentació de la jornada de mossèn Jordi Figueras Jové.
Seguidament s’ha tractat la primera ponència, sota el nom “L’arquebisbe Mons. Joan Martí Alanis, mestre, educador i pedagog”, a càrrec de Ramon Viñas Farré, catedràtic de Dret Internacional Privat i estret col·laborador d’ell.

A un quart de 12 del matí s’ha fet la segona ponència, sota el nom “El Principat d’Andorra: el seu abans i el seu després del pontificat de l’arquebisbe Mons. Joan Martí Alanis”, a càrrec de Nemesi Marquès Oste, doctor en Dret i delegat personal del copríncep Joan Martí.
Per acabar i després d’un descans, hi ha hagut la tercera ponència sota el nom “Les arrels alcoverenques del bisbe Joan: el cas d’Antoni Martí Alanis” (germà del copríncep), a càrrec de Xavier Pete Vega, periodista, investigador sobre la figura d’Antoni Martí Alanis , Premi Nacional de Literatura i catedràtic de Literatura Espanyola al Canadà.
Al migdia es preveu que la jornada estigui acabada.

Deixa un comentari