//Interpretació magistral de Rosa Andreu al Convent de les Arts

Interpretació magistral de Rosa Andreu al Convent de les Arts

L’obra “Memòria de les oblidades” és la història de quatre dones que per haver estat al bàndol perdedor de la guerra van patir la repressió dels primers anys del franquisme

per | 2019-05-05 21:00:3905/05/2019 21:00 | 0 comentaris

L’auditori del Convent de les Arts ha estat l’escenari aquest diumenge, 5 de maig, a les 7 de la tarda, del drama històric “Memòria de les oblidades”, que el públic ha respost omplint-lo.

L’obra “Memòria de les oblidades” està fonamentada en la documentació facilitada pels historiadors del Fòrum de Tarragona per la Memòria, i intenta recrear la vida de quatre dones empresonades a la presó de les Oblates i recorda l’única afusellada que encara roman a la fossa comuna de la ciutat.

En síntesi la sinopsi de l’obra és la història de quatre dones: la Maria, l’Annita, la Dolores i la Teodora seran jutjades, condemnades a presó i, seguint la política de dispersió de presoners de la maquinària franquista, seran traslladades al convent de les Oblates de Tarragona, convertit en presó. Soles, allunyades de les seves famílies i suportant dures condicions carceràries acabaran els seus dies enterrades a la fossa comuna del cementiri de Tarragona.

Aquestes quatre dones han estat interpretades magistralment per l’actriu Rosa Andreu.

Deixa un comentari