//Esclata la Festa Major de Vallmoll

Esclata la Festa Major de Vallmoll

Els actes de la Festa Major s’allargaran fins el 16 d’agost

per | 2017-08-11 20:40:3211/08/2017 20:40 | 0 comentaris

A part de les matinades pels carrers a càrrec de l’Agrupació Cultural el Moll del matí, la inauguració de diverses exposicions del Museu Municipal o les visites guiades pel castell de la tarda amb una molt bona acollida, els actes festius pròpiament dits del primer dia de la Festa Major, aquest divendres 11 d’agost, han començat a les 7 de la tarda.

Hi va haver jornada de portes obertes pel castell

A aquesta hora, a la sala noble del Castell s’ha dut a terme el pregó de la Festa Major, que enguany ha anat a càrrec de Jordi Sierra, Subdelegat del Govern a Tarragona. En el seu discurs l’alcalde va recordar que l’ajuntament va comprar el castell per 5.000 pessetes l’any 1942 i recordar que es un emblema i joia per Vallmoll; a més de rcordar que s’ha tornat a demanar 1’5% cultural de Foment per veure si es pot acabar l’arranjament en al seva totalitat. Va anunciar que s’estar en negociació posar en aquest castell un gran arxiu, però que encara no hi ha res signat. Per la seva banda el pregoner va elogiar l’esforç de la gent per tirar endavant un poble i un pais recordant unes paraules de la Trinca.

Tot seguit, al mateix lloc s’ha fet el lliurament dels premis del concurs de dibuix, del taller de banderes, del campionat de petanca que es va fer el passat dissabte i els d’arranjament de façanes.

En acabar, degustació de coca d’avellanes i vi ranci; l’acte ha estat amenitzat pel grup de música clàssica tradicional catalana Aedos. Cal destacar que tots aquests actes enguany s’han canviat de lloc: fins ara es feien al Centre Cultural, i enguany s’han celebrat al castell remodelat.

També cal destacar el correbars amb l’acompanyament de la xaranga Bandsonats pel poble a partir de les 8 del vespre. Quan s’acabi, ja al vespre, s’espera una ‘pizzada’ jove a la pista poliesportiva amb una assistència de més de 220 veïns i veïnes.

A les 11 de la nit hi haurà correfoc pels carrers de l’Agrupació Cultural el Moll i, a la mitjanit, a la pista, la Nit Jove amb música, amb Itinerant Festival DJ.

Els actes continuaran tot el cap de setmana fins el 16 d’agost.

Deixa un comentari