8.8 C
Valls
Dimarts, Febrer 25, 2020

Es mesurarà la qualitat de l’aire del Pla de Santa Maria

El departament de Territori i Sostenibilitat instal·larà durant el mes de desembre una unitat mòbil de vigilància de la contaminació atmosfèrica al Pla de Santa Maria. El vehicle estarà situat a la vora de la rotonda d’entrada al municipi durant diverses setmanes per mesurar la qualitat de l’aire.

La mesura es pren a petició de l’Ajuntament, davant de les instàncies i peticions verbals formulades per diferents veïns, especialment els que viuen més a la vora del Polígon Industrial. En els darrers mesos han estat més visibles els fums.

L’Ajuntament es va posar en contacte aquesta tardor amb l’Oficina de Gestió Ambiental Unificada (OGAU) de Tarragona. Aquesta va confirmar que les empreses del Polígon del Pla compleixen la normativa, però va suggerir la instal·lació de la Unitat Mòbil.

D’aquesta manera es podrà informar els veïns amb ple coneixement de causa i, si fos el cas, prendre les mesures necessàries.
Les unitats mòbils són vehicles equipats per detectar els contaminants atmosfèrics i les variables meteorològiques. Mesuren els nivells de concentració a l’aire dels diferents contaminants que respirem, és a dir, els nivells d’immissió. Permeten vigilar la qualitat de l’aire en un indret i un temps determinats

La combinació dels nivells d’immissió i els paràmetres meteorològics permet localitzar l’origen dels contaminants. Aquestes unitats no mesuren, en canvi, els contaminants que emet una xemeneia o un tub d’escapament concrets, cosa que es coneix com a nivells d’emissió.

Aquests vehicles disposen a l’interior d’un laboratori de treball on es munten els equips. Els principals contaminants que mesuren són diòxid de sofre, òxids de nitrogen, ozó, sulfur d’hidrogen, monòxid de carboni i compostos orgànics volàtils (COV).

Subscriu-te a la nostra newsletter

perquè estiguis actualitzat amb les últimes notícies

Deixa una resposta

Introduïu el vostre comentari
Siusplau entra el teu nom aquí

Notícies relacionats

Últimes notícies

La CGT de Catalunya convoca vaga general de 24 hores per al 8 de març

Els sindicats territorials de la CGT de Catalunya han decidit convocar vaga general de 24 hores en el ple...

L’alcaldessa de Valls anuncia que el Museu Casteller obrirà “sí o sí” aquest any 2020

“Sí o sí, el Museu Casteller de Catalunya obrirà les seves portes aquest 2020.” Així de contundent es va mostrarl’alcaldessa de Valls, Dolors Farré,...

L’IEV acull l’acte institucional dels 20 anys de l’Espai de l’Estudiant

El dijous dia 27 a partir de les 7 de la tarda se celebrarà al Pati de Sant Roc de l’IEV un acte especial...

Rescaten a un jove atrapat en una xemeneia de Valls

Un jove que volia entrar en una casa ha hagut de ser rescatat pels bombers quan aquest va quedar atrapat a l'interior d'una ximeneia Els...

Sessió de contacontes a la Biblioteca Carles Cardó

La Biblioteca Carles Cardó ha organitzat una nova sessió de contacontes. Aquest cop Jeep Gasulla serà l’encarregat d’explicar Contes a la vora del foc....