14.9 C
Valls
Diumenge, Abril 5, 2020

Es desencalla el projecte de la depuradora de Mas del Plata

L’Ajuntament de Cabra del Camp ha obtingut el compromís de l’Agència Catalana de l’Aigua per a reimpulsar l’obra de la nova estació depuradora d’aigües residuals que s’ha de construir a la Urbanització Mas del Plata.

El projecte, encallat des de fa una dècada aproximadament, està, finalment, en procés de licitació. Durant l’últim any, s’ha treballat en la redacció del projecte i, a dia d’avui, s’inicien els tràmits d’aprovació previs a la licitació de les obres. Està previst que, aquestes, comencin a principi de 2021, tal com està planificat al Pla de Sanejament de Catalunya.

El projecte contempla la construcció d’una depuradora de tipus biològic i més de dos mil metres de xarxes de col·lectors, amb una capacitat de cabal de disseny de 580 m3/dia i un cabal punta de 2.000 m3/dia. L’obra, donarà servei a les poblacions de Cabra del Camp i del Pla de Santa Maria. Els veïns i les veïnes de la Urbanització de Mas del Plata en seran els principals beneficiats, que ara disposen d’uns serveis molt deficitaris.

A més, l’aigua que es podria sanejar amb aquesta depuradora contribuiria a mantenir el cabal ecològic de la conca del riu Francolí i l’aprofitament per a usos urbans, agrícoles i industrials.

El projecte ha sortit a licitació pública per un valor de prop de 90.000 euros.

Actualment, hi ha 525 depuradores actives a tot el territori català, que permeten sanejar el 97,1% de l’aigua residual que genera la població i les seves activitats.

Subscriu-te a la nostra newsletter

perquè estiguis actualitzat amb les últimes notícies

Deixa una resposta

Introduïu el vostre comentari
Siusplau entra el teu nom aquí

Notícies relacionats

Últimes notícies

La Firagost de Valls manté les seves dates

De moment no hi ha previsió de suspendre o ajornar la Firagost. Foto: El Vallenc

Ajornada la Fira-Mercat del Vehicle Usat de Valls

Fira-Mercat del Vehicle Usat a Valls l'any passat. Foto: El Vallenc La VIII Fira-Mercat del Vehicle Usat i...

Neix una coalició internacional per respondre a la covid-19 en països amb recursos limitats

Es marquen com a objectiu accelerar la recerca sobre la covid-10 en aquelles àrees on el virus podria causar estralls en els ja de per si fràgils sistemes de salut i tenir un enorme impacte de salut en les poblacions vulnerables.

VÍDEO | L’altra cara dels serveis essencials: els quioscos

Els quioscos estan autoritzats a vendre diaris i revistes durant l'estat d'alarma, però el sector denuncia el descens que han patit les vendes

S’ajorna la reunió de la Taula de Coordinació de les Decennals

Imatge d'arxiu d'una reunió organitzativa de les Decennals La Taula de Coordinació de les Festes Decennals de la...