La Cercavila Bandolera ha donat el tret de sortida del divendres firal alcoverenc i desprès de la inauguració del dijous 5 d’octubre, i ha arrencat un cap de setmana molt intens a Alcover –mes de 50 actes- en motiu de la seva fira que enguany compleix quinze anys del format Fira de Bandolers.
De fet la Cercavila Bandolera es una de les novetats d’enguany. S’ha encetat a dos quarts de 5 de la tarda des de la sortida de l’escola on tots els infants portaven un mocador bandoler –uns de vermell i uns altres de blaus, segons el bàndol bandoler que els ha tocat. En cercavila fins a l’Església Vella amb el gegant bandoler Pere Voltor i els components de la Colla Gegantera d’Alcover. Al final hi hagut una xocolata i coca pe tothom.

20171006_165257

Altres actes d’aquests divendres firal han estat la inauguració de tres exposicions: la del museu que porta el nom “Francisco Domingo (1920-2012): la vesant desconeguda” a càrrec de Josep Domingo i Maria Guiu; la doble que hi ha al Cercle d’Amics com es “El Cercle d’Amics 1934-1936” i la de pintura de l’Escola d’Adults; i la del Casal Popular la Bretxa sobre fotografies dels 10 anys del Casal.
Desprès de sopar es gaudirà de l’arribada dels bandolers i les primeres representacions teatrals de carrer que enguany tornen en petit format, és a dir, escenes bandoleres que en aquests quinze anys han destacat en quatre punts diferents del casc antic: Ca Cosme amb “La Remei i el Pigall”, Plaça d’en Rubert amb “La dolça llar del bandoler”, la Plaça de la Font amb “A l’infern pecadors” i a l’Església Vella amb “El secret de la galeta bandolera”.
Per acabar la vetllada a la Plaça Nova es viurà el ball de la Fira amb el grup “Loca Histeria” fins ben entrada la matinada.
La Fira continua amb mes actes i activitat firal durant el cap de setmana.