El Pla de Santa Maria està de Festa de les Neus. Durant el matí d’aquest dissabte 5 d’agost s’ha fet un esmorzar popular al carrer de la Rèria ofert per Botigues i Serveis del Pla i els tombs pel comerç del poble amb la Família de Pagesos. Malgrat això, l’inici oficial de la festa ha estat a la 1 del migdia amb una repicadissa de campanes.

A les 6 de la tarda s’ha encetat una cercavila amb els gegants i capgrossos del Pla pels carrers, acompanyats pels Nans del Morell, els timbalers dels Diables del Pla i els grallers de l’Espluga de Francolím que a acabat a la plaça de la Vil amb la pedregada de caramels.

A les 9 de la nit s’ha encetat de la revetlla popular de la Festa de les Neus que enguany s’ha fet a la plaça de la Vila. Seguidament, s’ha gaudit d’un espectacle d’improvisació i humor a càrrec d’Impro Acatomba Teatre. Durant la vetllada s’han celebrat diferents sortejos de Botigues i Serveis del Pla i del premi del primer Concurs de Cartells de la Festa Major. Per acabar la jornada, a partir de mitjanit, ball amb Porto’s.

Els actes continuaran el diumenge 6 d’agost. Al migdia, hi haurà una missa en honor a la Mare de Déu de les Neus cantada per la Coral del Pla. A les 2 del migdia al Centre Cívic es farà el dinar de germanor de la diada de la Gent Gran i, posteriorment, l’espectacle de balls variats amb Wonder Dance.