//El Pla viu un debat electoral amb moltes propostes i poques rèpliques

El Pla viu un debat electoral amb moltes propostes i poques rèpliques

S'ha fet aquest dimecres 22 a la sala parroquial organitzat pel setmanari El Vallenc on esl tres candidats a l'alcaldia parlaren de les seves propostes

per | 2019-05-22 22:57:1622/05/2019 22:57 | 0 comentaris

Els tres caps de llista de les formacions polítiques que es presenten en les municipals al Pla de Santa Maria ha dut a terme un debat electoral organitzat des d’El Vallenc. Ha estat aquest dimecres 22 de maig a la sala parroquial.

Un debat, moderat per Jaume Pros, en que s’ha dividit en quatre blocs temàtics marcats i pactats entre els candidats i un de lliure.En el primer referent a l’economia municipal, Josep Maria Canela per ERC en síntesi va proposar fer una auditoria dels comptes, més transparència i un pla de futur per programar les inversions a cinc o deu anys. Mateu Montserrat per JxPla va explicar que hi ha el romanent de tresoreria d’ 1’7 milions d’euros per invertir en coses com en la futura residència o la part del projecte finançat pels Feder a més de recordar que el Pla te els impostos baixos. En quant a Tània Solé, en nom de la CUP, va destacar que cal fer pressupostos participatius, fer una borsa de treball municipal o municipalitzar serveis que avui fan empreses externes.

En el bloc sobre política social, habitatge i salut,  la CUP entre altres propostes va esmentar potenciar ajudes per rehabilitar habitatges per lloguer social , crear el Banc d’Ajuts Tècnics, millorar el centre obert per infants, fer una residencia real i de qualitat i que el poble decideixi el lloc més idoni, fer un centre de dia aconseguir que hi hagi horari de metge per les tardes. ERC va parlar de controlar més les ajudes socials, que no hi hagi ni una barrera arquitectònica o fomentar l’enderroc de les cases en perill deshabitades del casc antic. JxPla va destacar que s’està treballant en horaris de tarda als metges del CAP i que està lligat tenir un servei de dentista-informació que va sorprendre als presents.

En el bloc d’inversions, va començar la CUP on va anunciar que acabaran les obres iniciades, volen una sala de vetlles multiconfesional, servei de wifi gratuït, apostar pel Casal d’Entitats, millorar els horaris dels autobusos, fer un POUM i fer una auditoria de la via publica. El cap de llista de JxPla va destacar la residencia a la Fàbrica, fer una sala de vetlles, fer un centre de dia, un hotel de les Entitats -fer un casal d’entitats amb un altre nom- o millores al cementiri. El cap de llista d’ERC va destacar fer un centre de dia, fer millores a les urbanitzacions , fer una sala de vetlles i potencia la mediateca

En el bloc de cultura, educació, ensenyament i entitats va començar JxPla on va destacar obrir la mediateca, continuar en acabar el Centre d’Interpretació del Tèxtil i del Museu Rural com a motor d’atracció. El cap de llista d’ERC va parlar de que cal un projecte museogràfic pel Centre d’Interpretació del Tèxtil i fer una festa grossa pels 100 anys dels Capgrossos del Pla que es compleix el 2020. Per acabar la cap de llista de la CUP va parlar de fer una biblioteca popular, posar una ludoteca a la mediateca, potenciar les entitats i les beques als escolars.

En el bloc de temes lliures, el candidat d’ERC va parlar de posar un microbús public que connectes mes Figuerola, Cabra i el Pla de Santa Maria, potenciar les energies renovables i protegir els esgrafiats que hi ha al Pla. La CUP va parlar de fomentar la Plana de Secà, treballar per una economia mes sostenible, fer un POUM i treballar per una República Catalana i desobeir si cal. El cap de llista de JxPla va destacar que ells son l’única candidatura que fa propostes de seguretat com posar càmeres de seguretat a les entrades del poble per controlar els cotxes que entren i surten, a part de continuar treballant per projectés engegats com el canvi a llums led de la iŀluminació pública, entre altres.

Deixa un comentari