/, Portada Destacada/El Pla de Santa Maria tindrà carrer 1 d’octubre

El Pla de Santa Maria tindrà carrer 1 d’octubre

Va ser un tema estrella del darrer plenari. Al final hi ha dues propostes, i una d’elles que sortirà, per tant el Pla tindrà el seu carrer 1 d’octubre

per | 2018-06-09 13:00:3709/06/2018 13:00 | 0 comentaris

El Pla de Santa Maria tindrà un carrer dedicat a l’1 d’octubre, per rememorar la data del referèndum i la col·laboració dels veïns en la defensa del col·legi electoral. La CUP del Pla demana canviar el nom al carrer de les Escoles. L’equip de govern proposa com a alternativa posar plaques al carrer, encara pendent de batejar, que segueix el recorregut de la Rasa del Tudores i desemboca a la porta de l’escola.

La CUP va presentar una moció en el plenari del passat dijous 31 de maig que demana el canvi de nom del carrer de les Escoles, en el qual viuen diversos veïns. L’equip de govern va plantejar la proposta alternativa i es van debatre totes dues. Els cupaires van insistir en la seva, acceptant de consultar prèviament els domicilis afectats, ja que les persones empadronades al carrer haurien de canviar documents i rebuts.

L’alcalde, Mateu Montserrat, va donar per bona la idea de consultar el veïnat, però va demanar que es retirés la moció o que es canviés per un prec. La CUP va decidir mantenir-la i el grup de CiU hi va votar en contra, amb la qual cosa va ser rebutjada per set vots a tres.

En un comunicat publicat a facebook, la CUP del Pla recrimina a l’alcalde que no volgués aprovar la moció, tot i que n’acceptava el contingut. El portaveu del grup de CiU, Carles Singla, ha explicat a El Vallenc que “votar a favor de la moció hauria estat assumir com a pròpia la proposta de canviar el nom d’un carrer”. “Ens sembla bé consultar els veïns”, ha afegit, “però deixant clar que hi ha una altra opció, que és batejar un carrer que també va ser escenari de la defensa de les urnes. Com que a hores d’ara aquest carrer no té nom, ningú no hauria de canviar els seus papers perquè no hi ha ningú empadronat. Ara bé, si els veïns del carrer de les Escoles volen fer el canvi, es farà tan aviat com es pugui”.

Deixa un comentari